Hoe de zorg voor een polsbreuk

Hoe de zorg voor een polsbreuk

Een polsbreuk is een veel voorkomende vorm van bot letsel bij ouderen en bij kinderen. Ouderen zijn gevoelig vanwege botbroosheid toegeschreven aan de leeftijd, terwijl de jonge kinderen hebben zachtere botten die zijn meer vatbaar voor breuk. Het is een pijnlijke ervaring en kan het enkele maanden duren voor een individu om zijn of haar volledige pols mobiliteit en kracht te herwinnen. Leren hoe de zorg voor een polsbreuk, waaronder stretching en versterking van technieken, om u te helpen zo snel mogelijk te herstellen.

Instructies

•  Oefen eerste hulp als een polsblessure optreedt. Plaats de pols in een mitella om het verhoogde houden en toe te passen een pak ijs op de pols om de zwelling te verminderen. Ga naar een noodsituatie medisch centrum onmiddellijk om hulp en inspectie.

•  Get gediagnosticeerd. Een gebroken pols is vaak het gevolg van een val of een soortgelijk ongeval en wordt meestal verkeerd gediagnosticeerd als een pols verstuiking. Veel voorkomende symptomen wijzen in de richting van een breuk in plaats van een verstuiking omvatten ernstige zwelling, gevoelloosheid van de onderarm en pijn die niet weggaat. Uw arts zal een röntgenfoto nemen om te bepalen of het een polsbreuk.

•  Draag een gipsverband na de gebroken botten opnieuw uitgelijnd, zowel via een operatie of fysieke manipulatie van de botten. Gewoonlijk moeten individuen de steun voor zes tot acht weken dragen. Gedurende deze tijd, zal uw arts röntgenfoto uw pols wekelijks om ervoor te zorgen de botten helen in de juiste uitlijning.

•  Doe rekoefeningen na de cast of spalk verwijderd. Deze keert langzaam functie om de pols en ontspant spanning in de spieren rond de geblesseerde gebied. Rekken bereik van de beweging van je pols. Buig het doorsturen voor vijf seconden, dan ontspannen voor vijf seconden, buig hem dan naar achteren voor vijf seconden. Herhaal dit 10 keer.

•  Strek de pols verder met behulp van uw andere hand en druk op de achterkant van de herstellende hand naar beneden gedurende 30 seconden. Strekken in de tegenovergestelde richting door op de binnenkant van je handpalm naar boven voor 30 seconden. Herhaal dit drie keer.

•  Strek je onderarm naar de pronatie te testen, als het strak nadat hij onbeweeglijk in je gegoten of spalk kan zijn geworden. Buig de elleboog tot een 90 graden rechte hoek. Zet uw handpalm-up gedurende vijf seconden, en dan palm-down gedurende vijf seconden. Herhaal dit 10 keer.

•  Doe spierversterkende oefeningen voor uw pols nadat je in staat te rekken en voert u stap 3 tot en met 5 zijn zonder het ervaren van pijn. Dit helpt het versterken van de verzwakte polsgewricht en te beschermen tegen toekomstige verwondingen naar het gebied. Houd een blikje groenten in je hand met de rug van je hand wijst naar de grond. Beweeg de hand naar je pols, dan lager in de oorspronkelijke positie te buigen. Herhaal dit 10 keer. Draai je hand over, zodat de rug van je hand wordt naar het plafond, terwijl nog steeds de blik. Buig de pols naar boven en dan weer naar beneden. Herhaal dit 10 keer.

•  Draag een pols spalk wanneer niet uitrekken of het versterken van uw pols als u zich zorgen over re-breken van het gewricht, of als uw botten zijn zwak genoeg dat uw arts acht een brace nodig. Een brace kan worden verkregen bij de meeste apotheken en drogisterijen.

Hints

  • Een gebroken pols kan wijzen op problemen met uw gezondheid van de botten en de dichtheid. Praat met uw arts over-bot versterken technieken zoals veranderingen in levensstijl en calcium suppletie.