Hoe de symptomen van milde Hersenschudding Identificeer

Hoe de symptomen van milde Hersenschudding Identificeer

Soms ook aangeduid als "mild traumatisch hersenletsel," hersenschudding worden meestal veroorzaakt door direct trauma aan het hoofd. Er zijn vijf verschillende "klassen" toegekend aan de ernst van een hersenschudding te identificeren, met Grade I zijn de minst ernstige en Grade V zijn de meest ernstige. Voor de toepassing van dit artikel, worden Grade I en Grade II hersenschudding mild beschouwd.

Instructies

Begrijp lichte hersenschudding Symptomen

•  Vraag de persoon die je verdenken van een hersenschudding hebben geleden indien zij ervaren goed in hun oren of duizeligheid. Dit zijn de eerste tekenen die wijzen op een lichte hersenschudding, en deze symptomen zullen meestal uitgroeien tot een blijvende hoofdpijn.

•  Praat met het slachtoffer. Als ze reageren met onduidelijke spraak, kunnen zij een hersenschudding hebben geleden. Moeilijkheidsgraad spreken is een van de belangrijkste middelen die worden gebruikt om te bepalen of een persoon een hoofdwond die medische hulp nodig heeft geleden.

•  Ga na of het slachtoffer wordt verward of gedesoriënteerd. Verwarring is een klassiek symptoom van een Grade I hersenschudding en kan in feite het enige symptoom dat blijkt helemaal.

•  Kijk of het slachtoffer lijdt aan wat bekend staat om artsen als "anterograde amnesie." Dit betekent dat het slachtoffer niet gebeurtenissen die zich hebben voorgedaan na hun hoofdletsel kan herinneren, maar kunnen de gebeurtenissen die leidden tot het te onthouden. Anterograde amnesie niet langer dan een paar minuten als de hersenschudding is in feite een milde. Zo niet, dan kan het een teken zijn van een meer ernstige verwondingen zijn.

•  Leer de symptomen van meer ernstige hersenschudding te identificeren. Als het slachtoffer ontwikkelt slaapstoornissen, stemmingsstoornissen, problemen met denken of herinneren, of raakt geïrriteerd door hard geluid of fel licht kan een Graad III of hoger hersenschudding zijn opgelopen. Deze symptomen worden in het algemeen verschijnt pas enkele dagen na de eerste hoofdletsel.

•  Roep medische hulp voor iedereen die een blessure heeft opgelopen aan het hoofd, die resulteert in langere bewusteloosheid duren dan een paar minuten. Stabiliseren van het slachtoffer totdat er hulp komt door te voorkomen dat het slachtoffer beweegt zijn hoofd of nek.

Hints

  • Een kinderarts moet elk kind met hoofdletsel onderzoeken, zelfs indien het letsel lijkt niet ernstig.
  • Als iemand die een hersenschudding heeft opgelopen blijft bewusteloos gedurende meer dan 5 minuten en ervaringen retrograde amnesie (wat betekent dat ze niet kunnen gebeurtenissen die vóór de hersenschudding te onthouden), wordt het beschouwd als een meer ernstige hersenschudding.
  • Roep onmiddellijk medische hulp in alle gevallen van hersenschudding, maar vooral voor de meer ernstige degenen.