Hoe de symptomen van ernstige Hersenschudding Identificeer

Hoe de symptomen van ernstige Hersenschudding Identificeer

De relatieve ernst van een hersenschudding is verdeeld in vijf klassen, met Grade I zijn de mildste en Grade V de meest ernstige. Het is belangrijk om iemand die nauw leed hoofdletsel, zoals veel symptomen van ernstige hersenschudding niet na meerdere dagen na het letsel is geleden controleren.

Instructies

•  Oproep voor onmiddellijke medische hulp als het slachtoffer het bewustzijn verliest, zeker voor een langere periode (5 minuten of meer). Aanhoudende bewusteloosheid wordt geassocieerd met hersenschudding van Grade III en hoger. Echter, de American Academy of Neurology benadrukt dat het mogelijk is voor een hersenschudding zo mild Grade II te resulteren in permanente hersenbeschadiging.

•  Bepaal of het slachtoffer lijdt aan geheugenverlies. Slachtoffers hersenschudding kan bijna altijd niet herinneren de daadwerkelijke moment waarop de hersenschudding gebeurd. Echter, een onvermogen om dingen die gebeurden vóór de hersenschudding is geleden, of moeite met het onthouden van dingen die gebeurd nadat ze weer bij bewustzijn te herinneren, zijn beide signalen dat de hersenschudding ernstig kunnen zijn.

•  Beschouw elke hersenschudding symptomen duren langer dan 15 minuten om een teken dat letsel van het slachtoffer is ernstig te zijn. Typische acute hersenschudding symptomen zijn onder meer verwarring, onduidelijke spraak, misselijkheid, duizeligheid en hoofdpijn.

•  Spreek met een arts als u te identificeren of meer van de volgende symptomen in de dagen na de initiële letsel: onbalans, verlies van reuk of smaak, problemen met het geheugen of cognitieve functie, misselijkheid, braken, stemmingswisselingen en moeite met slapen. Ook als het slachtoffer is snel geïrriteerd door lawaai, zelfs van een gematigd niveau, of reageert fel op heldere omgevingen, een arts raadplegen.

5 Geef de zeldzamere maar ernstige symptomen geassocieerd met ernstige hersenschudding. Deze omvatten aanhoudende piep in de oren en ongelijke grootte van de pupillen in de ogen, en kan wijzen op de aanwezigheid van interne bloeden in het hoofd.

•  Heeft u een arts uw zaak te evalueren binnen 72 uur na de initiële letsel voor uzelf de beste kans op het maken van een volledig herstel te geven. Het is ook zeer belangrijk voor patiënten blijven aanvullende medische zorg na de verwonding te ontvangen, zelfs als ze asymptomatisch.

Hints

  • Leer de symptomen van epilepsie identificeren. Mensen die een zware hersenschudding hebben geleden zijn dubbel kans om epilepsie te ontwikkelen binnen de 5 jaar na hun hoofdletsel.
  • Ernstige langdurige neurologische schade kan ontstaan ​​als u meer dan een hersenschudding te houden, zelfs als latere hersenschudding zijn niet erg serieus.
  • Als u een ernstige hersenschudding hebben geleden, zich niet bezighouden met enige sportieve activiteiten totdat je hebt gekregen een medische verklaring te doen.