Hoe de grootte van uw prostaat verminderen

De prostaat is een kleine walnoot vormige structuur die voedzaam fluïdum levert aan het sperma als bij de ejaculatie. Voor het grootste deel, is uw prostaat gedaan groeit met je begin twintig. Het begint weer te groeien tijdens de vroege jaren veertig als een normaal onderdeel van het ouder worden. Dit is de zogenaamde benigne prostaathyperplasie. Goedaardige prostaathyperplasie niet noodzakelijkerwijs een probleem vormt. De problemen komen van de gevolgen van een vergrote prostaat kan hebben op uw urine en seksuele functie.

Instructies

•  Herken de symptomen van een vergrote prostaat, die kan laten zien in zowel uw urineren en ejaculatie processen. Pijn tijdens een zaadlozing of het plassen is een teken van een vergrote prostaat. U kunt problemen met plassen hebben. Sommige mannen merken dat ze niet in staat zijn om een ​​gestage stroom van urine op te houden en hebben urine dribbelt zelfs als ze denken dat ze klaar zijn met plassen. In ernstige gevallen, sommige mensen zijn niet in staat om te plassen of ejaculeren helemaal. Vergrote prostaat kan frequente urineweginfecties veroorzaken.

•  Neem je klachten aan uw uroloog. Hij zal je een grondig lichamelijk onderzoek te geven, met inbegrip van een rectaal prostaat examen aan de prostaat voor tederheid, grootte en consistentie te evalueren. Hij zal u ook vragen om bloed en urine afgenomen om te kijken verhoogde niveaus voor prostaat-specifiek antigeen of bacteriën. In sommige gevallen kan het zelfs arts moet een monster van prostaatweefsel nemen voor analyse. Het idee is om uit te sluiten andere prostaat probleem dat zwelling of prostaat groei, inclusief prostatitis of prostaatkanker kan veroorzaken.

•  Behandel eventuele onderliggende prostaatproblemen. Als uw prostaatvergroting is slechts een symptoom van een andere prostaat problemen, zoals een prostaat infectie, het behandelen van dat probleem zal de grootte van uw prostaat te verminderen.

•  Beschouw enzymremmers zoals Proscar of Avodart, waarin het enzym in de prostaat dat testosteron omzet in dihydrotesterone blokkeren. Deze medicijnen niet snel werken; ze kan tot een jaar om de volledige effecten te realiseren. U kan ook nodig zijn om het voor onbepaalde tijd te nemen om uw prostaat te houden van het weer vergroten. Toch remmers doen houden veel mannen van het hebben om te gaan door een prostaatoperatie.

•  Overweeg prostaat chirurgie deel van de prostaat te verwijderen. Prostaatoperatie is invasief, kan eisen tot een maand van herstel tijd en kan uw vermogen om een ​​erectie te behouden verminderen. Het moet worden achtergelaten als een laatste redmiddel, vooral bij oudere patiënten met andere gezondheidsproblemen. Als u en uw uroloog besluiten dat een prostaatoperatie is de beste weddenschap, moet u kiezen tussen traditionele incisie en verwijdering of het gebruik van radiochirurgie. Met bestraling is iets minder invasief, en vereist verdoving vereist. Echter, traditionele insnijding chirurgie nauwkeuriger en sneller.

Hints

  • Het hebben van een jaarlijks prostaat examen na de leeftijd van 50 jaar kan u helpen bij het opsporen en behandeling te beginnen op een vergrote prostaat zo vroeg mogelijk. Dit zal de kans op een goede prognose te verhogen.