Hoe bloedverlies Schat

Hoe bloedverlies Schat

Het schatten van bloedverlies is een praktische vaardigheid te hebben in een noodsituatie. Het lichaam heeft een aantal pinten om te functioneren, maar kan veroorloven om meerdere verliezen voordat het gevaarlijk wordt. Weten hoe je snel inschatten hoeveel bloed iemand heeft verloren kan uiteindelijk redden van een leven.

Instructies

•  Kijk voor alle collecties van bloed door het lichaam. Als er een ondersteek of een soortgelijk apparaat dat het bloed verzameld kan hebben, kijk naar het onmiddellijk. Als er niet, kijk naar de kleding en hoeveel het is doorweekt. Ook kijken naar hoe ver het bloed heeft verspreid.

•  Let op de verzamelde bloed verder en maak een schatting over hoe veel bloed zou moeten worden verloren aan de pan te vullen tot het niveau waar je op dit moment op zoek bent.

•  Maak een schatting met behulp van een oogbol denk dat als er geen verzamelingen van bloed. Kijk naar de kleding of de matras en voorstellen hoeveel bloed verloren mag gaan om dit een groot deel van een spoor achterlaten. Stel je voor dat al het bloed waren in een halve liter melkpak. Bepalen of een pint van bloed verloren is gegaan door te bepalen of het bloed daar liggen de doos zou vullen.

•  Inspecteer de patiënt voor de fysieke symptomen van bloedverlies. Indien een patiënt een gevaarlijke hoeveelheid bloed heeft verloren, begint hij fysiek verslechteren. Kijk voor het verlies van kleur of temperatuur, in het bijzonder een klam gevoel. Een lagere puls is ook een teken van bloedverlies.

•  Oefen met nep bloed. Neem een ​​eenheid van nep-bloed of iets met dezelfde consistentie en giet het over een dummy. Doe hetzelfde met twee, drie en meer eenheden bloed. Zien hoe het eruit ziet zal je een basis in te schatten te geven wanneer een tijd komt dat je hebt om het te doen in het echte leven.