Hoe bepaal ik DCIS Met Palpable Mass?

Hoe bepaal ik DCIS Met Palpable Mass?

Ductaal carcinoma in situ is een vorm van borstkanker die vormt in de melkkanalen van de borst, maar is niet geïnfiltreerd andere lichaamsdelen. Volgens breastcancer.org, DCIS heeft meestal geen symptomen, hoewel een klein aantal vrouwen een knobbeltje in de borst kunnen hebben of last hebben van afscheiding uit de tepel. Indien een voelbare massa wordt ontdekt tijdens een zelfonderzoek van de borsten examen, moet een vrouw een afspraak met een zorgverlener voor een klinisch onderzoek te maken. Om DCIS te bevestigen, moet verder onderzoek worden verricht. Het is belangrijk om een ​​voelbare borstkanker massa betekent niet noodzakelijkerwijs borstkanker herinneren.

Instructies

•  Bereid je voor op een mammogram. Een arts die een voelbare massa bevestigt en vermoedt DCIS zal waarschijnlijk een mammogram als de volgende stap in de diagnose te bestellen. Volgens de Mayo Clinic, mammografie X-stralen beeldvorming van je borsten. In mammogrammen toont DCIS vaak als clusters van wit, gehard materiaal in de borst leidingen genoemd verkalkingen. Om de omvang van een massa gezien op een mammogram te detecteren, wordt een echografie meestal besteld.

•  Maak een afspraak voor een echo. Ultrasound radiologen gebruik gereflecteerde geluidsgolven om de vorm, dichtheid en grootte van DCIS materie definiëren. Echo's zijn nuttig voor het zien van alle gebieden van de borst met inbegrip van gebieden die het dichtst bij de borstwand. Als de DCIS heeft verspreid, of een andere vorm van borstkanker aanwezig is, een echo kan dit detecteren.

•  Vraag uw arts u verwijzen naar een chirurg voor een biopsie. Biopten zijn de enige manier om een ​​definitieve diagnose van DCIS krijgen. Er zijn verschillende vormen van biopsie procedures. Een fijne naald aspiratie biopsie maakt gebruik van een dunne, holle naald om een ​​kleine steekproef van cellen voor onderzoek halen. Een kern naald biopsie maakt gebruik van een grotere naald om een ​​grotere steekproef van borstweefsel voor microscopisch onderzoek te verwijderen. Als de resultaten van een van deze biopten zijn niet eenduidig, kan een chirurg een incisie of excisiebiopsie voeren. Een incisie biopsie lijkt op een kernnaaldbiopsie. Een excisiebiopsie is meer als een lumpectomie, omdat het probeert de verdachte knobbeltje in zijn geheel te verwijderen. Als een biopsie bevestigd DCIS, moet een vrouw zelf mentaal voorbereiding op verdere operatie om de kanker volledig te verwijderen; en voor de mogelijkheid van chemotherapie en bestraling om herhaling te voorkomen.