Het gevaar van Yerba Prima Psyllium Whole Husk

Het gevaar van Yerba Prima Psyllium Whole Husk

Yerba Prima Psyllium Whole Schillen worden vaak arts-aanbevolen voor mensen op een low-carb dieet. Psylliumvezels zijn de meest krachtige natuurlijke voedingsvezels die een persoon kan nemen voor het helpen in een regelmatige stoelgang en ook voor het bevorderen van gezondheid van het hart. Yerba Prima Psyllium Whole Schillen zijn glutenvrij en zonder toegevoegde zoetstoffen, kleurstoffen en additieven. Hoewel psylliumschil vaak gezien als zeer gunstig, zijn er enkele gevaren verbonden aan het product dat moet worden overwogen.

Allergieën

Psyllium zaden en schillen kan zeldzame allergische reacties veroorzaken bij bepaalde individuen. Laat psyllium niet in als je een erkende allergie voor psyllium, ispaghula of Engels weegbree (Plantago lanceolata). Tekenen van een allergische reactie kan variëren van jeuk tot full-out huiduitslag tot kortademigheid. Meldingen van allergische reacties na het nemen van psyllium mondeling omvatten anafylactische shock, die zeer ernstige allergische reacties zijn. Deze verslagen zijn meest typische in de gezondheidszorg professionals die vaak worden blootgesteld aan psyllium geweest. Een zeer zeldzame reactie die gepaard gaat met een allergie is een boost in het aantal sommige soorten bloedcellen.

Intestinale obstructie

Bepaalde personen kunnen buikpijn, gas, opgeblazen gevoel, diarree of constipatie te verduren na het nemen van psyllium - vooral als het wordt genomen zonder voldoende water of als het wordt genomen door personen die hebben een eerdere darmoperatie ondergaan of hebben geleden aan motiliteitstoringen of darm tumoren.

Het verlagen van de bloedsuikerspiegel

Yerba Prima Psyllium Whole Husk wordt beschouwd als veilig te nemen tijdens de zwangerschap en tijdens het geven van borstvoeding; echter, hebben onderzoeken uitgevoerd bij zowel dieren als mensen die aantoont dat misschien Voorzichtigheid is geboden. Psyllium kan de bloedsuikerspiegel, dat is een gevaarlijk effect tijdens de zwangerschap of als u diabetes verlagen.

Als u het nemen van geneesmiddelen voor diabetes of insuline gebruikt, moet je laat een arts weten of u gebruik maakt van psyllium, zodat een aanpassing indien nodig kan worden gemaakt om uw recept. Opgemerkt moet worden dat hoewel Yerba Prima Psyllium Husk Totaal geen toegevoegde suikers, andere merken psylliumschil doen.

Invloed op medicijnen

In principe kan Yerba Prima Psyllium Totaal Husk de opname en werkzaamheid van veel geneesmiddelen beïnvloeden. Enkele voorbeelden van geneesmiddelen die worden beïnvloed door psyllium zijn onder diuretica, salicylaten, tetracyclines, nitrofurantoïne, insuline, lithium (Lithobid, Eskalith), warfarine (Coumadin) en digoxine (Lanoxin). Het is het beste met uw arts te overleggen voordat u enige vorm van psylliumvezels als je op geneesmiddelen op recept. Psyllium moet ook met voorzichtigheid worden gebruikt als u andere laxeermiddelen, omdat de effecten van psyllium aanzienlijk kon worden verhoogd, wat kan leiden tot een zeer pijnlijke situatie.

Interacties met kruiden en / of voedingssupplementen

Zoals bij geneesmiddelen op recept, kruiden en / of voedingssupplementen een tot twee uur moet worden genomen na het nemen van Yerba Prima Psyllium Whole Husk aan absorptie en effectiviteit te verhogen. Dit geldt vooral voor supplementen zoals calcium, zink, ijzer en vitamine B12.

Bittere meloen ("Sopropo") is een kruid dat kan veranderen bloedsuikerspiegel, dus contact op met uw arts voordat u dit kruid met psyllium. Psylliumvezels samen met chitosan, afgeleid van de schelpen van schaaldieren, kan ook intensiveren vetuitscheiding int de ontlasting.