Het emotionele effect van Aromatherapie

Het emotionele effect van Aromatherapie

De emotionele effect van aromatherapie gebeurt als gevolg van de effecten van etherische oliën limbische systeem van de hersenen. Het limbisch systeem is emotionele controle in de hersenen.

Geur en het limbisch systeem

Geurmoleculen worden overgedragen worden de bulbus olfactorius tot het limbische systeem. Zowel de fysieke en emotionele effecten van etherische oliën optreden omdat het limbische systeem verbonden gebieden van de hersenen dat ademhaling, hartslag, bloeddruk, stress, geheugen en hormoonbalans controleren.

Aromatherapie Emotionele Effecten

De emotionele effect van een essentiële olie is afhankelijk van de moleculaire structuur. Bijvoorbeeld, de aldehyden en esters van bepaalde essentiële oliën kalmerend en kalmerende.

Individuele reacties

De emotionele effect van aromatherapie ook afhankelijk van de fysiologie van een persoon en emotionele tot sommige geuren.

Herstel van Emotioneel Evenwicht

Met behulp van aromatherapie te helpen herstellen van emotioneel evenwicht vereist een grondige kennis van de eigenschappen van etherische oliën en een begrip voor de situatie van een individu. Aromatherapie wordt vaak het beste gebruikt in combinatie met andere vormen van emotionele therapie.

Yin en Yang

Het emotionele effect van aromatherapie kunnen ook geassocieerd worden met de psychologische aspecten van yin en yang in de Traditionele Chinese Geneeskunde. Voor meer informatie, zie het boek Aromatherapie voor Healing the Spirit: Het herstellen van emotionele en mentale balans met essentiële oliën van Gabriel Mojay.