Herpes Eye infectie behandeling en gordelroos

Gordelroos veroorzaakt door reactivering van het varicella zoster virus (VZV), die een van de humane herpesvirussen. Dit virus is ook verantwoordelijk voor waterpokken. Soms kan deze infectie het oog omvatten.

Identificatie

Gordelroos, ook bekend als herpes zoster, is een aandoening genaamd herpes zoster ophthalmicus (of oculaire gordelroos) wanneer het oog treft, volgens de American Society uveïtis.

Effecten

Herpes zoster ophthalmicus kan leiden tot conjunctivitis met slijm, pus en ontsteking van de episclera, hoornvlies en uvea (lagen van het oog), volgens de American Academy of Family Physicians (AAFP).

Overwegingen

Wanneer een patiënt wordt gedacht oog betrokkenheid van shingles, moet ze een oogarts (oogarts) zien volgens de AAFP.

Behandeling

Behandeling van herpes zoster ophthalmicus is afhankelijk van welk deel van het oog wordt aangetast maar omvat in het algemeen antivirale medicijnen en oogdruppels die smeren of verwijden het oog of die bevat een anti-inflammatoire corticosteroïde volgens de American Society uveïtis.

Complicaties

Chirurgie kan nodig zijn om de druk in het oog of het hoornvlies tegen beschadiging (die kunnen leiden tot blindheid) om volgens de American Society uveïtis.