Hemangiosarcoma van de milt bij mensen

Hemangiosarcoma van de milt bij mensen

Kanker is een woord dat met zich meebrengt angst, angst en, in sommige gevallen, verwarring. Immers, kanker hebben bijzondere namen. Stel horen dat iemand hemangiosarcoma van de milt, beter bekend als milt angiosarcoma. Hoewel uiterst zeldzaam, deze vorm van kanker brengt vrijwel zekere dood voor wie de ziekte te ontwikkelen. Behandelingen produceren beperkte resultaten en studies zijn allemaal maar onbestaande, gezien de zeldzaamheid van de aandoening.

Feiten

Hemangiosarcoma is een zeldzame vasculaire vorm van kanker die zich snel aanvalt en verspreidt zich snel in de mens. De term angiosarcoma wordt vaak gebruikt door artsen om te verwijzen naar hemangiosarcoma, maar angiosarcoma zijn een grotere groep van kankers die andere kankers, waaronder huidkanker, dat de neiging zacht weefsel aanvallen hebben omvatten. De milt is een zacht weefsel orgaan dat een belangrijke rol in het menselijke vaatstelsel speelt. De lange, platte orgaan in de buikholte winkels bloed maakt nieuwe bloedcellen en vernietigt oude bloedcellen.

Significantie

Hemangiosarcomen zijn zeldzaam, maar uiterst dodelijke vormen van kanker. Deze kankers hebben een hoge mate van metastase, waardoor de kanker snel verspreiden naar andere delen van het lichaam. Wanneer ze voorkomen in de milt, vaak verspreid naar de longen en lever. Evenmin mogen verspreiden van de lever naar de milt. Snelle behandeling van de hemangiosarcoma kankers is van vitaal belang om te overleven, maar beperkt onderzoek naar hemangiosarcomen maakt behandeling moeilijk.

Identificatie

Hemangiosarcoma van de milt verschijnt als een groot kankergezwel. Het lijkt een grote hemorragische massa en gewoonlijk toont epithelioid cytomorfologie, dat betrekking heeft op het uiterlijk van de cellen. In de meeste gevallen, de cellen lijken epitheelcellen, lange, roze cellen vergelijkbaar in hun structuur epitheelcellen, die gewoonlijk wordt gebruikt als rand cellen die organen scheiden van andere cellen.

Functies

Angiosarcoma in de milt worden aangeduid als de milt angiosarcoma. Wanneer een angiosarcoma optreedt in de milt zonder eerdere kanker in het lichaam, wordt aangeduid als een primaire angiosarcoma, waardoor de ziekte ontstaan ​​in de milt en niet verspreid naar de milt van elders. De meeste beschikbare informatie over de kanker heeft betrekking op de meer voorkomende verschijning in hoektanden. Bij de mens, hebben niet meer dan 200 gevallen gemeld in de literatuur over de hele wereld, volgens een verslag van oktober 2005 in het tijdschrift Diagnostisch Pathologie. De gemiddelde leeftijd van individuen die lijden de kanker 59 In een studie van 28 patiënten met milt hemangiosarcoma, 26 stierf, hoewel ze agressieve therapie ontvangen.

Oorzaken

Bij mensen hebben sommige giftige stoffen verbonden met hemangiosarcoma. Deze stoffen zijn onder andere arseen, vinylchloride en thorium dioxide. Volgens Dr Sampurna Roy, angiosarcoma vaak voorkomen bij patiënten die thorium dioxide hebben ontvangen voor cerebrale angiografie en in de wijngaard werknemers worden blootgesteld aan bepaalde insecticiden. Industrie-arbeiders blootgesteld aan vinylchloride zijn ook een verhoogd risico op het ontwikkelen hemangiosarcomen.

Symptomen

Hemangiosarcoma van de milt vaak tot buikpijn. Miltruptuur en splenomegalie, een vergroting van de milt, is ook gebruikelijk, volgens de bevindingen van de artsen aan de Universiteit van Texas Cancer Center. In een studie van 16 mannen en 12 vrouwen, 75 procent klaagde over buikpijn en 25 procent had miltruptuur. Zeventien patiënten anemie, en de meeste splenomegalie had.