Heeft de regering Health Plan Insure Illegal Aliens?

Heeft de regering Health Plan Insure Illegal Aliens?

Wanneer Republikeinse Congreslid Joe Wilson riep: 'Je liegt, "in 2009 de gezondheidszorg adres van president Barack Obama aan het Congres en een nationale tv-publiek, werd hij reageren op de President's bewering dat de overheid gezondheidszorg plan niet zou gelden voor immigranten zonder papieren. Toen Wilson ontdekte later dat hij het was - en niet de president - die had gekregen van de feiten verkeerd, het congreslid verontschuldigde zich voor zijn 'ongepaste en betreurenswaardige' opmerkingen, spirited zoals ze waren.

De feiten

Volgens FactCheck.com, Sectie 246 van de gezondheidszorg wetgeving, met de titel "Geen Federale Betaling voor vreemdelingen zonder papieren" specifiek dat de federale betalingen in de vorm van "betaalbaarheid credits ', die naar de Verenigde Staten burgers ter beschikking zouden worden gesteld en degenen die legaal in het land, niet zal worden gedaan om die illegaal in het land. Met andere woorden, geen federale subsidies om te helpen met een laag inkomen ingezetenen aankoop ziektekostenverzekering zal worden aangeboden aan ongedocumenteerde vreemdelingen.

Handhaving

Republikeinen hadden een wat meer legitieme klacht, echter met een gebrek aan specifieke bepalingen handhaving van de wetgeving aan ongedocumenteerde vreemdelingen te houden van illegaal ontvangen van federale subsidies voor de gezondheidszorg. Omdat de wetgeving bevat geen verificatieprotocol, beweren zij, kon ongedocumenteerde vreemdelingen de maas in de wet gebruiken om subsidies illegaal te krijgen. Republikeins Congreslid Dean Heller voorgesteld een wijziging van de wetgeving die de Systematische Alien Verificatie voor rechten (SAVE) systeem dat wordt gebruikt voor de sociale zekerheid zou hebben ingesteld, maar het amendement heeft het niet gehaald uit het Huis Manieren en middelen commissie.

Sancties

Als ongedocumenteerde vreemdelingen deed poging om betalingen door verkeerd voor hun immigratie-status onrechtmatig verkrijgen, kunnen de straffen zijn streng. Volgens de American Immigration Lawyers Association, het maken van een frauduleuze vordering om geld te verkrijgen van een aanspraak programma is een ernstig misdrijf, maar doet dus terwijl het verkeerd voorstellen van iemands immigratie status kan nog erger zijn als gevolg van de toegevoegde immigratie sancties beschikbaar om de vervolging, met inbegrip van deportatie.

Ongedocumenteerde Aliens en Sociale Zekerheid

De controversiële kwestie van drain illegale immigranten 'op overheidsdiensten werd op zijn kop gezet in een "New York Times" verhaal 2005 "illegale immigranten Versterking van de sociale zekerheid Met Miljarden." Volgens het verhaal, worden immigranten zonder papieren met behulp van valse sociale zekerheid kaarten bijdragen ongeveer $ 7000000000 per jaar in ingehouden sociale zekerheid belastingen, maar vanwege hun illegale status, zullen ze niet de toekomst de sociale zekerheid begunstigden geworden. De Social Security Administration hoopt op een dag ontdekken wie draagt ​​het geld, maar tot die tijd, zal immigranten zonder papieren blijven subsidiëren Sociale Zekerheid.