Heart Gezonde Menu Plan

Heart Gezonde Menu Plan

Kiezen voor een hart-gezond dieet te eten kunt u sparen aan hoge bloeddruk en levensbedreigende hart- en vaatziekten. Hoewel het niet eenvoudig is om uw eetgewoonten te veranderen, kunt u beginnen door het opnemen van kleine veranderingen in uw levensstijl geleidelijk. Daarnaast is het eten van volle granen, verse groenten en fruit en magere eiwitten, evenals het verminderen van zout in uw dieet kan jaren van vitaliteit en gezondheid toe te voegen aan je leven.

Volle granen

Kies hart-gezonde volkoren meel, brood, pasta en granen dan geraffineerde witte korrels en kiezen voor bruine rijst met witte rijst. Selecteer 100 procent volkoren of volkoren brood, volkoren meel en vezelrijke granen die ten minste vijf gram vezels per portie te hebben. U kunt ook gemalen lijnzaad en bruine zaden die omega-3 vetzuren en vezels bevatten om uw ontbijtgranen en yoghurt om uw dagelijkse volkoren intake verbeteren.
Vermijd chips, muffins, donuts, maïsbrood en snelle broden, ei noedels, vetrijke snack crackers en bevroren wafels.

Zout

Het eten van een dieet met te veel zout in het kan leiden tot een hoge bloeddruk, een voorloper van hart- en vaatziekten. Bereid uw eigen voedsel om het hoge zoutgehalte in de meeste verwerkte soorten, zoals bevroren maaltijden en soep in blik te vermijden. Gebruik verlaagd natrium versies van specerijen zoals soja saus en ketchup en vervang je keukenzout met smaakvolle kruiden en specerijen, zoals Italiaanse kruiden, komijn en chilipoeder.

Groenten en Fruit

Eet verse groenten en fruit per dag. Volgens de American Heart Association, het eten van een verscheidenheid aan groenten en fruit kan helpen de controle van uw bloeddruk en gewicht. Ze bevatten ook elementen die kunnen voorkomen dat hart-en vaatziekten en zijn laag in calorie├źn en veel vezels.
Houd gesneden broccoli, bloemkool en wortelen in de koelkast voor snacking en zet druiven, bananen, perziken en appels in een kom op uw keukentafel of in strijd met uzelf en uw familieleden aan te moedigen om ze te eten elke dag. Omvatten een fruitsalade in uw lunch routine en vergeet niet om te eten een kleine salade voor de maaltijd, zodat je niet te veel eten zwaarder, minder gezond voedsel.

Lean Protein

Beperk uw eiwitinname om vis, gevogelte en vlees, eiwit of ei-vervangers, en vetarme zuivelproducten leunen. Kies magere melk dan volle melk en nemen erwten, soja en bonen in uw recepten. Vermijd orgaanvlees en gepaneerd en gebakken vlees, vleeswaren, eierdooiers, spek, hotdogs en worstjes.

Items om te elimineren

Elimineren of sterk verminderen van cholesterol en ongezonde trans- en verzadigde vetten. Kies koolzaadolie en olijfolie en trans-vetvrije margarines op reuzel, boter en gehydrogeneerde margarine.