Hartstilstand Survival Act

Hartstilstand Survival Act

De "Hartstilstand Act Survival" was door president Bill Clinton ondertekende de federale wetgeving op 13 november, 2000. Het stond "automatische externe defibrillatoren" in de federale gebouwen en voorzien civiele bescherming aansprakelijkheid voor het gebruik ervan.

Geïntroduceerd door Florida Wetgever

HR 2498 voor het eerst werd in het Amerikaanse Huis van Afgevaardigden geïntroduceerd op 21 juli 1999 door Rep. Cliff Stearns, een Republikein van Florida, en 25 co-sponsors. Naast het stimuleren van publieke plaatsing en het gebruik van automatische externe defibrillatoren, het wetsvoorstel geadviseerd federale financiering te betalen voor de apparatuur en training.

De Need For AEDs

Volgens de wetgeving, meer dan 250.000 volwassenen lijden hartstilstand per jaar en meer dan 95 procent sterven, vaak omdat levensreddende inspanningen zoals reanimatie, defibrillatie en geavanceerde life support begon te laat. Gemeenschappen dat de toegang tot de automatische externe defibrillatoren voorzien rapporteerde een 20 procent stijging van de overlevingskansen.

Automatische Externe Defibrillators

Een automatische externe defibrillator is een geautomatiseerd medisch hulpmiddel om iemands hartritme te controleren en te adviseren wanneer er een schok nodig is om de normale werking te herstellen. Het maakt gebruik van lichten, tekstberichten en gesproken aanwijzingen om te communiceren welke stappen te nemen. Hoewel ontworpen om gebruiksvriendelijk te zijn, wordt training aanbevolen dus gebruikers die vertrouwd zijn met het apparaat zal zijn en gebruik het systeem naar behoren in geval van nood.