Halsslagader Verstopping Test Methods

De halsslagaders zijn twee grote vaten in de hals die bloed naar de hersenen. Bij verstoppingen optreden in deze bloedvaten kan de verminderde doorbloeding van de hersenen van vitale zuurstof verhongeren en leiden tot een beroerte of overlijden. Vroege detectie van de halsslagader is zeer belangrijk, en een aantal testmethoden worden gebruikt voor dit doel.

Eerste onderzoek

Volgens het National Heart Lung and Blood Institute, zal uw arts begint de diagnose van potentiële halsslagader blokkades door het nemen van uw medische geschiedenis. Onder andere, zal hij je vragen stellen die specifieke tekenen van potentiële problemen, zoals een mini-beroerte of niet-gediagnosticeerde beroerte zal onthullen. Hij zal dan aan uw halsslagaders luisteren met een stethoscoop om een ​​verminderde doorstroming van bloed veroorzaakt door een slagader verstopping op te sporen. Als blokkade aanwezig is, zal turbulente bloedstroom een ​​onderscheidende ruisend geluid bekend als een bruit produceren.

Testing Methods

Op basis van de bevindingen van deze tentamens, kan uw arts een van de diverse testen ontwikkeld om de aanwezigheid van de halsslagader blokkade bevestigen bestellen.

In een halsslagader duplex echografie, zal een getrainde echografie technicus een gespecialiseerde sonde tegen je nek te plaatsen. Deze sonde zal hoogfrequente geluidsgolven via je nek die weerkaatsen op de bloedvaten en het creëren van een beeld dat kan worden weergegeven op een externe monitor. Met behulp van dit beeld, kan uw arts de snelheid van de bloedstroom te observeren in je halsslagaders en eventuele beperkingen op te sporen. In de meeste gevallen deze procedure voldoende om eventuele problemen op te sporen. Indien de resultaten van een echo examen onduidelijk, verder onderzoek kan worden uitgevoerd.

In een angiografie, zal uw arts een katheter te plaatsen in je nek slagaders, gebruik die katheter naar een speciale contrastvloeistof inspuiten. Bij plekken ingespoten met deze kleurstof bekeken op een X-ray, onthullen ze een duidelijk beeld van de bloedstroom en slagader beperkingen. Merk op dat deze procedure brengt kleine risico van een beroerte veroorzaakt door deeltjes van contrastvloeistof blokkeren van zuurstof naar de hersenen.

In een magnetische resonantie angiografie, zullen technici een combinatie van magnetische velden en radiogolven gebruiken om beelden van uw halsslagaders te vormen. Om de leesbaarheid van deze beelden te verbeteren, kan uw arts ook injecteren een vorm van contrast kleurstof genaamd gadolinium.

Computertomografie (CT)-scans worden gebruikt om twee-en drie-dimensionale beelden van je hersenen en je halsslagaders opnemen. Deze beelden kunnen slechte doorbloeding in de hersenen, en blokkades in de nek onthullen. In sommige gevallen kan uw arts een CT-scan te combineren met een contrastvloeistof angiografie om een ​​duidelijker beeld van je bloedvaten op de opgenomen beelden te leveren. Deze procedure heet computertomografie angiografie (CTA).

Om indirect te controleren op tekenen van halsslagader blokkade, uw arts kan een andere techniek te gebruiken genaamd oculoplethysmography. In deze procedure, zal hij pulsen in de bloedvaten aan de achterkant van je ogen om inzicht te krijgen in uw halsslagader functie te meten.

Verdere behandeling van de aandoening zal afhangen van de resultaten van de halsslagader testen. Raadpleeg uw arts voor meer informatie.