Halsslagader Verstopping Symptomen

Halsslagader Verstopping Symptomen

Halsslagader blokkade is een zeer ernstige situatie die kan worden geleefd met al jaren voordat de symptomen zich presenteren. Het risico doet toenemen met de leeftijd als de slagaders verdikken met plaque en verliezen hun elasticiteit. Sommige mensen kunnen hun hele leven met een zekere mate van verstopping in hun halsslagader en nooit eens beseffen, dat is waarom soms artsen geen actie te zullen nemen als ze vinden gedeeltelijke blokkade bij een patiënt van gevorderde leeftijd. Echter, wanneer een patiënt heeft het vooruitzicht van een goede kwaliteit van leven voor vele jaren, artsen zullen veel aandacht besteden aan de symptomen van een halsslagader blokkade.

Betekenis

De betekenis van diagnose halsslagader voor blokkering belangrijk. De ziekte die de blokkade veroorzaakt verhoogt het risico op een beroerte drie manieren: beperkte bloedtoevoer naar de hersenen, een bloedstolsel vastloopt in de reeds vernauwde slagader of plaque afbreken van de slagader en steeds in de hersenen in de kleinere aderen ingediend . Zonder een constante bloedtoevoer naar de hersenen, wordt het weefsel snel leegraken van zuurstof en sterven.

Identificatie van risicofactoren

Tegen de tijd dat je je realiseert dat je een halsslagader blokkade, is het vaak al te laat als het resultaat is vaak verwoestende. De sleutel is om de risicofactoren die de mogelijkheid van de halsslagader geblokkeerd toenemen herkennen. Dit zijn dezelfde factoren die betrokken zijn bij hart-en vaatziekten zijn en beschikken over een hoge bloeddruk, diabetes, roken, overgewicht en een hoog cholesterolgehalte. Als u deze risicofactoren te combineren met de leeftijd, moet u verwachten van uw arts te controleren van uw halsslagaders voor verstopping.

Het voorkomen

Voorkomen carotide slagaders blokkade Tevens voorkomt de rest van de arteriën in het lichaam van verstopping. Het verminderen van uw cholesterolgehalte, het uitoefenen, het eten van ongeraffineerde koolhydraten en een dieet met weinig verzadigde vetten, vooral trans-vetzuren, zijn allemaal manieren om de kansen van uw halsslagaders verminderen worden verstopt of geblokkeerd. Als je een roker bent, zal ophouden met de grootste verandering in uw risicofactor en moet serieus worden overwogen.

Symptomen van halsslagader Verstopping

Halsslagader blokkade zal een beroerte in zijn ergste vorm veroorzaken. De eenvoudigere versie die u zult willen de symptomen weten is eigenlijk wel een TIA of een TIA. Volgens de Mayo Clinic, de symptomen van een verstopping van slagaders zijn bijna hetzelfde als voor een beroerte, maar ze zijn slechts tijdelijk. Je moet spoedeisende hulp onmiddellijk als u plotselinge gevoelloosheid aan één kant van je gezicht, arm of been. Mogelijk hebt u ook moeite met spreken en smet uw woorden. Als je uit het oog verliezen in één oog, kan niet rechtop staan ​​of houd je evenwicht, hulp onmiddellijk. Ook al is het misschien weg te gaan binnen een uur, je hebt geen manier om te weten wanneer je een full-blown beroerte zou kunnen hebben.

Behandeling

Er zijn verschillende soorten behandelingen die uw arts ervoor kiezen om op u, afhankelijk van de ernst. Meestal kunt u verwachten te worden voorgeschreven statines om cholesterol en bloedverdunners te verminderen om de kans op stolling te verminderen, en worden geadviseerd om het schoonmaken van uw levensstijl door te stoppen met roken, het verminderen van de inname van vet, het eten van meer groenten en fruit, het drinken minder alcohol en het krijgen van meer oefening. Een ultrageluid kan worden gehouden nek te bepalen of geblokkeerde slagaders aanwezig zijn. Voor meer extreme gevallen, kan een operatie nodig zijn om de slagader openen en de laag van plaque langs de slagader.

Erkenning

De National Stroke Association adviseert mensen om deze controles die het woord vormen gebruiken, FAST, om te bepalen of een persoon is met een beroerte:

F = FACE. Vraag de persoon om te lachen. Controleer om te zien of de ene kant van het gezicht droops.

A = ARMS. Vraag de persoon om beide armen te verhogen. Kijk of een arm drijft naar beneden.

S = SPEECH. Vraag de persoon om een ​​eenvoudige zin te herhalen. Controleer om te zien of woorden worden onduidelijke en als de zin correct wordt herhaald.

T = tijd. Als een persoon toont een van deze symptomen, de tijd is van essentieel belang. Het is belangrijk om zo snel mogelijk naar het ziekenhuis krijgen. Bel 9-1-1. Snel handelen.