Gratis Naturliga botemedel för post nasal drip

De flesta av oss är alldeles för bekant med irriterande känslan av en överbelastad och rinnande näsa. Lägga till obehaget av att ha slem kommer ut ur näsan och att ständigt torka av den, går precis samma slem ofta ner på baksidan av vår hals i vad som allmänt kallas post nasal drip, orsakar irritation, klåda och ömhet. Givet tillräckligt slem, kan en otäck lite hosta utvecklas, gör din vardag förkylning eller allergi som mycket värre.

Saker att tänka på

Eftersom post nasal drip kan kategoriseras som mer av ett symptom än en faktisk sjukdom eller tillstånd, är det alltid viktigt att konsultera en läkare om du upplever den för mer än ett par dagar.

Även möjligheten att behöva professionell medicinsk vård är alltid där, i många fall överskottet slem produktion i samband med post nasal drip kan orsakas av inandning av irriterande ämnen eller allergener. Dessa ämnen, såsom djur ilska, pollen eller rengöringsmedel, kommer att orsaka din kropp att utsöndra mer slem än vanligt för att rensa ut dem. Därför, när din exponering för dem är över, mer sannolikt än inte, symptomen själva så småningom kommer att försvinna som din slemproduktion går tillbaka till det normala.

Förebyggande åtgärder är nyckeln

För prevention, är det enklaste och billigaste du kan göra helt enkelt undvika ämnen som man vet kan orsaka irritation för andningsorganen. Detta kan göras genom att se till husdjur är välvårdad eller undvika dem alla tillsammans, hålla huset och arbetsplats fri från damm och väl ventilerat, och använda masker när du arbetar utanför eller med kemikalier.

Fria rättsmedel för post nasal drip

Om du redan har haft den olyckliga lyckan att uppleva post nasal drip och är ännu inte redo att sluta med apoteket eller gå till doktorn, då kan du hjälpa din kroppens egen process för att eliminera de irriterande ämnena gratis. Det viktigaste som du behöver tänka på är att kroppen försöker att i princip spola ut irriterande och hålla dem från att komma in i ditt andningsorganen. Det innebär att tanken inte är att torka slem eller göra det tjockare, men faktiskt att ha det mer vattniga och därmed fungera bättre.

Du kan göra detta genom att först dricka mycket vätska (varmt örtte med honung och citron är bra alternativ) och andra genom att hålla luften omkring dig fuktig. För att göra det, placera skålar med kokande vatten nära dig och andas in ångan som avdunstar från skålarna, du kan alltså ta in fuktig luft utan att nödvändigtvis behöva köpa en luftfuktare. Om du vill bli av med mucky känsla och stöd hjälpa att bli av allt är irriterande bihålorna, då kan du också använda en sug att spola näsan med saltvatten lösning (ca ½ tsk salt per 8 uns vatten). Alla tre av dessa åtgärder kommer att bidra till att minimera obehaget av post nasal drip, och utan att behöva betala några extra pengar för läkare eller medicinering.