Gram-positieve stafylokokbesmettingen

Gram-positieve stafylokok infecties zijn bacteriële infecties die elk lichaam systeem kan beïnvloeden met verschillende symptomen en de mate van ernst. Door het voorkomen van resistente bacteriën behandelingen variëren van het exacte bacteriestam. Bespreek eventuele problemen of verontrustende symptomen met uw arts.

Definitie

Stafylokok, kort voor staphylococcus, zijn infecties veroorzaakt door Staphylococcus bacteriën, die vaak live op de menselijke huid of in de neus. "Gram positieve" verwijst naar de "Gram" testmethode om bacteriën te identificeren; Gram-positieve bacteriën worden gekleurd door het testen chemische, terwijl gramnegatieve bacteriën niet. Terwijl de meeste van de 30 soorten van Staphylococcus bacteriën zijn gewoonlijk onschadelijk en veroorzaken slechts geringe infecties kan Staphylococcus aureus veel ernstige infecties.

Oorzaken en symptomen

Een stafylokok infectie optreedt wanneer de bacterie in het lichaam. De bacteriën kunnen binnenkomen via een snee of wond, maar ze kunnen ook door gebruik van verontreinigde object of door hoesten en niezen verspreiden van persoon tot persoon. Omdat stafylokokbesmettingen het hart, de longen, het bloed of de huid kan aantasten, kunnen de symptomen variëren. Symptomen van huidinfecties omvatten warmte op de plaats van infectie, zwelling, pijn of drainage. Symptomen van niet-huidinfecties, zoals voedselvergiftiging, bacteriëmie (bloedvergiftiging), septische artritis (een infectie in een gewricht) en toxisch shock syndroom, kunnen roodheid, zwelling, koorts, misselijkheid en braken, ernstige pijn, abdominale krampen of diarree .

Risico's en complicaties

Sommige mensen lopen een groter risico op stafylokok infecties of aan complicaties van een stafylokok infectie. Mensen met medische apparatuur zoals een katheter, ademhaling of voedingssonde of dialyse verbindingen lopen een groter risico, omdat bacteriën kunnen reizen in het lichaam langs deze apparaten. Mensen in full-contact sport kon stafylokok verspreiden via het delen van apparatuur, handdoeken of scheerapparaten of via de huid-op-huid contact. Mensen die momenteel of onlangs in het ziekenhuis zijn ook een groter risico voor stafylokok infecties, die profiteren van een verzwakt immuunsysteem, onderliggende gezondheidsproblemen, chirurgische sites en brandwonden. Als stafylokok in het bloed komt, kan dit van invloed verre organen of leiden tot sepsis en septische shock.

Behandeling

Staphylococcus aureus infecties worden behandeld met antibiotica. Terwijl de medische geschiedenis van de patiënt en de precieze stam van Staphylococcus helpt bepalen welke antibiotica te gebruiken, de keuze van antibiotische behandeling hangt ook of de stam antibioticaresistente. Stafylokok infecties die in een ziekenhuis worden behandeld met antibiotica werkzaam tegen MRSA (methicilline-resistente Staphylococcus aureus). Ernstige infecties kunnen meerdere drugs of langere tijd aan de antibiotica nodig.

Staphylococcus aureus en MRSA

De Merck Manuals Online Medische Bibliotheek staat dat staphylococcus aureus is de meest gevaarlijke van de gemeenschappelijke stafylokokken. MRSA heeft veel aandacht gekregen als een moeilijk te behandelen bacterie die resistent is tegen de meest voorkomende antibiotica. Deze infecties worden steeds moeilijker te behandelen omdat ze bestand zijn tegen steeds meer antibiotica. Weerstand wanneer een bacterie passen verdediging tegen een bepaald geneesmiddel. Om resistentie te voorkomen, neem je de volledige cursus van antibiotica voorgeschreven als uw arts besluit dat ze nodig zijn; antibiotica zijn niet effectief tegen virale infecties (zoals een verkoudheid of griep).