Gezondheid op lange termijn effecten van luchtverontreiniging

Gezondheid op lange termijn effecten van luchtverontreiniging

Mensen vertrouwen op schone lucht voor hun gezondheid, dus het is belangrijk om te overwegen de lange termijn gezondheidseffecten van luchtverontreiniging. Blootstelling aan vervuilende stoffen kunnen aandoeningen van de luchtwegen veroorzaken en invloed op het hart en de nieren. Vervuiling veroorzaakt niet alleen nieuwe kwalen, kan het reeds bestaande aandoeningen verergeren. Senioren, jeugd en degenen die al in een verzwakte fysieke conditie zijn het meest gevoelig voor de effecten op lange termijn gezondheidseffecten van luchtverontreiniging.

Luchtwegen

Omdat de taak van het ademhalingssysteem te nemen in lucht, is bijzonder gevoelig voor de lange termijn effecten van luchtvervuiling. Gevoelige membranen in de longen nemen lucht en voorkomen ongewenste deeltjes bewegen door het lichaam. Wanneer de longen worden overweldigd door deze deeltjes of wanneer de deeltjes worden gemengd te nauw met de benodigde zuurstof negatieve gevolgen voor de gezondheid optreden. Ernstige en soms fatale gevolgen op lange termijn omvatten chronische luchtwegaandoeningen en longkanker.

Orgaanschade

Terwijl de longen en luchtwegen zijn de eerste in aanraking met luchtvervuiling te komen, kunnen andere organen schade lijden, ook. Het hart, dat nauw verbonden is met de luchtwegen, kunnen worden beschadigd door vervuild zuurstof. Nieren, die het lichaam te reinigen, zijn ook bijzonder kwetsbaar voor luchtverontreiniging. Schade aan deze organen kunnen direct worden gekoppeld aan lange termijn effecten zoals slechte bloedcirculatie en zuurstoftoevoer.

Verergering van de huidige condities

Voor veel mensen met chronische aandoeningen, de effecten op lange termijn gezondheidseffecten van luchtverontreiniging bevatten vaak de verergering van de reeds bestaande aandoeningen. Mensen die lijden aan astma of hartkwalen hebben gezien hun omstandigheden verergeren bij continue blootstelling aan luchtvervuiling omdat hun kwetsbare systemen worden gedwongen om harder te werken. Volgens de Berkeley National Laboratory, dat de lange-termijn effecten van luchtverontreiniging, jonge kinderen en ouderen bestudeert zijn bijzonder gevoelig voor verhoogd risico in verband met reeds bestaande aandoeningen.