Gezonde Nieren Dieet

Nieren zijn kleine, boon-vormige organen zich onder de ribbenkast in het midden van de rug. Zij verwerken ongeveer 200 liter bloed en weglopen ongeveer 2 kwart van gifstoffen en afvalstoffen uit ons systeem dagelijks. Dit maakt het erg belangrijk om ze volledig te laten functioneren. Voeding speelt een zeer belangrijke rol in de algehele werking en de gezondheid van de nieren.

Kruisbloemige groenten

Broccoli en bloemkool zijn voorbeelden van kruisbloemige groenten die een sterke, voedselrijk stoot te pakken. Ze helpen nierfunctie juist vanwege de anti-inflammatoire eigenschappen van de antioxidanten in broccoli en bloemkool verbeteren. Ze helpen ook voorkomen dat nierstenen. De vorming van deze stenen kan ontwikkelen tot een infectie die kan leiden tot een nierziekte.

Appels en veenbessen

Appels moet een onderdeel van een gezonde nier dieet. Zij, net als kruisbloemige groenten, zijn boordevol antioxidanten die ontstekingen te verminderen in het lichaam. De huid van de appel bevat vezels, die flush nierstenen helpt uit het lichaam.

Veenbessen zijn ook behulpzaam bij het handhaven van de gezondheid van de nieren. Cranberries bevatten stoffen die het onmogelijk maken voor bacteriën om klink op de blaaswand. Als er bacteriën zijn in staat om zich aan dit gebied, kan het reizen naar de nieren en een infectie veroorzaken. Cranberries of 100 procent cranberry sap kan helpen bevorderen van de gezondheid van de nieren.

Eiwit en Vis

Elke gezonde voeding moet slank bronnen van eiwitten bevatten, en een dieet te verbeteren de gezondheid van de nieren is niet anders. Eiwitten bevatten alle essentiële aminozuren die ons lichaam nodig heeft, met minder fosfor dan andere vleesproducten. Een hoog fosforgehalte in het lichaam nierziekte veroorzaken. Eiwitten kunnen afzonderlijk worden gekocht in verse of gepasteuriseerde vorm, of ze kunnen worden verwijderd uit de dooier na hard koken regelmatige eieren.

Vis is een andere hoogwaardige eiwitbron, met anti-inflammatoire vetten genaamd Omega 3's. Omega-3 vetzuren het risico op nierkanker verminderen. Sommige van de beste bronnen zijn forel, zalm, haring en witte tonijn.

Beperkingen

Een gezonde nier dieet heeft wel een paar beperkingen die moeten worden gevolgd. Gebaseerd op de hoeveelheid kalium en natrium in het bloed, moeten deze nutriënten worden gecontroleerd in het dieet. Een lagere hoeveelheid natrium kan verbeteren bloeddruk en voorkomen vochtophoping in het lichaam. Kaliumspiegels moet worden gemeten door een arts om te zien of ze te hoog of laag is. Dit kan een onbalans veroorzaken als de nieren niet goed functioneren, waardoor abnormale hartkloppingen.

Een gezonde nier dieet wordt best bepaald door een arts of een nier diëtist. Raadpleeg altijd de ene of de andere te beste bepalen van uw individuele behoeften.