Gezonde calorie-inname

Calorieën zijn essentieel, omdat ze in wezen energie. Zij worden opgeslagen in het lichaam, en wat niet onmiddellijk verbrand wordt omgezet in vet. Vanuit dit perspectief is het gemakkelijk om te zien hoe het handhaven van een gezond gewicht is als een evenwichtsoefening. Calorieën moet worden gecontroleerd of gewichtstoename of verlies kan optreden. Hoewel het lijkt misschien ontmoedigend, een gezonde calorie-inname is een veel gemakkelijker taak dan het klinkt.

De Feiten

Een gezonde calorische waarde hangt af van verschillende factoren. De American Heart Association breekt calorie behoeften in drie categorieën: leeftijd, geslacht en levensstijl niveau. Over het algemeen zouden vrouwen overal verbruiken van 1.600 tot 2.200 calorieën per dag, terwijl mannen ergens moeten consumeren tussen de 2.000 tot 3.000 calorieën per dag. Levensstijl speelt een grote factor voor dit aantal. Zo zal een sedentaire vrouwelijke minder calorieën dan een actieve vrouw van dezelfde leeftijd of man 10 jaar ouder vereisen. Tot het verkrijgen van extra kilo's te voorkomen of uit het verliezen van gewicht te houden, is het goed om te weten over hoeveel calorieën je kan verbranden op een bepaalde dag. Hoewel deze cijfers niet in steen gebeiteld, ze zorgen voor een stabiele basis waarop uw calorie behoeften baseren.

Soorten Calorieën

Naast te weten hoeveel calorieën u moet consumeren, is het aanbevolen dat calorieën afkomstig zijn van verschillende bronnen. Een gezonde calorieën zou omvatten 10 procent tot 35 procent van de calorieën uit eiwit, 45 procent tot 65 procent calorieën uit koolhydraten en 20 procent tot 35 procent van de calorieën uit vet (met niet meer dan 7 procent verzadigd vet). Niet alle calorieën zijn hetzelfde. Voor de meeste koolhydraten en eiwitten, zal een gram ongeveer vier calorieën bevatten. Vetten hebben negen calorieën per gram en alcohol heeft ongeveer zeven. Deze evenwichtige voeding is noodzakelijk voor een optimale gezondheid.

Voordelen

De voordelen van de hoogte van calorieën zijn talrijk. Eerste, het helpt om je bewust van wat je consumeren te houden. Als u gewichtstoename of verlies opmerkt, kunt u bijhouden van uw dieet om te bepalen wat er veranderd is en waarom. Slechts 100 calorieën meer dan de aanbevolen dagelijkse hoeveelheid in een week betekent het verkrijgen van een extra pond. In een maand dat is £ 4. Bovendien, als je ineens meer actief te worden, zul je meer calorieën verbranden en moet uw dieet aan te passen.

Identificeren Caloric Waarden

Moderne verpakking maakt dit deel uit van het toezicht op calorieën gemakkelijk. Het belangrijkste om te onthouden bij het onderzoek van de calorische waarde van een bepaald voedsel is om de porties per pakket te controleren. Een pakket van chips zou kunnen zijn twee porties.

Overwegingen

Vergeet niet uw behoefte aan calorieën afneemt als je ouder wordt. Op 40 jaar oud, zult u niet dezelfde hoeveelheid calorieën die je deed toen je 20. Een deel van dit heeft te maken met het lichaam vertragen stofwisseling en verlies van spiermassa nodig. Zoals met alles anders, het is altijd goed om bij te blijven met deze nummers in de tijd om gezond te blijven.