Gezond Vegetarisch Dieet voor Tieners

Gezond Vegetarisch Dieet voor Tieners

Tieners kunnen ervoor kiezen om vegetarisch voor de gezondheid, het milieu of ethische redenen. Wat hun motivatie, echter, moeten ze zeker zijn van de unieke dieetwensen zij worden geconfronteerd als groeiende, actieve mensen die een gevarieerde en gezonde voeding nodig. Eiwit, ijzer en vitamine B12 zijn alle speciale gebieden van zorg voor vegetarische tieners, maar het zijn allemaal gemakkelijk te vinden en te integreren in een lekker en gezond vegetarisch dieet.

Wat voor soort Vegetarisch?

Tieners die ervoor kiezen vegetarisch te kunnen kiezen om te blijven eten van eieren en zuivelproducten, maar geen vlees, en worden "ovo-lacto" vegetariërs genoemd. Andere tieners liever om te stoppen bij een van dierlijke producten helemaal niet, en worden "veganisten." Deze twee groepen hebben een aantal voedingskundige problemen met elkaar gemeen, en veganisten hebben ook een ander belangrijk punt van overweging.

Eiwitbronnen

Alle vegetariërs kunnen nog steeds meer dan genoeg eiwitten te krijgen door het eten van een gevarieerde voeding - zelfs tieners die kan nog groeien en zijn zeer actief. Hoewel veel vrienden en familieleden bezorgdheid over kunnen uiten "het eiwit vraag," het is eigenlijk vrij gemakkelijk om voldoende eiwitten te krijgen als een vegetarisch of veganistisch tiener. Alle vegetariërs kunnen eiwit te verkrijgen uit sojaproducten, noten, peulvruchten en granen, en ovo-lacto vegetariërs ook eiwit te krijgen van eieren en zuivel. Het is echter van belang om een ​​gevarieerde voeding te eten, omdat tieners - net als alle mensen - behoefte volwaardige eiwitten leveren van het volledige scala aan aminozuren om weefsel op te bouwen in het lichaam. De enige complete eiwitbronnen in de menselijke voeding zijn dierlijke producten, soja en quinoa, een korrel. Ovo-lacto vegetariërs krijgen volwaardige eiwitten uit eieren en zuivel, zodat ze niet hoeft te maken helemaal zo veel; maar veganisten moeten bijzonder voorzichtig om voedsel combinaties zoals noten boter en volkoren brood of rijst en bonen, die samen zorgen voor een volledige eiwitten te eten. Deze voedingsmiddelen hebben niet eens in combinatie te worden gegeten bij dezelfde maaltijd, gewoon ergens tijdens dezelfde periode van 24 uur, voor het lichaam om de volledige eiwit synthetiseren van hen. Drukke tieners moeten er zeker van zijn dat hun dagelijkse voeding omvatten een verscheidenheid van voedsel om het best aan hun eiwitbehoefte.

Iron Bronnen

Tienervrouwen die vegetarisch geworden moet zich ook bewust van de behoefte aan ijzer in hun dieet. Vrouwen verliezen ijzer tijdens de menstruatie, vooral jonge vrouwen, die zwaardere periodes kan hebben, en kan bloedarmoede riskeren als ze niet genoeg krijgen van voedsel. Hoewel rood vlees is een voor de hand liggende bron van ijzer, vegetariërs en veganisten moeten ijzer te krijgen van andere voedingsmiddelen. Een optie is om verrijkte voedingsmiddelen met toegevoegd ijzer, zoals verrijkte ontbijtgranen of zuivel / soja melk te eten. IJzer is ook beschikbaar in bladgroenten zoals spinazie en boerenkool.

Vitamine B12

Alle veganistisch tieners moeten waakzaam zijn over het krijgen van vitamine B12 in hun voeding ook. In een veganistisch dieet, vitamine B12 is alleen beschikbaar in verrijkte voedingsmiddelen, zoals granen, melk en voedingsgist, of door het nemen van een B12-supplement. Tieners die nog in de groei moeten voldoende vitamine B12 om ervoor te zorgen dat hun zenuwstelsel volledig te ontwikkelen en om bloedarmoede te voorkomen. Voedingsgist is een populaire verrijkte voedingsmiddelen; het wordt aangeboden als gele poederachtige vlokken en wordt vaak gebruikt ter vervanging van kaasachtige smaak in veganistische gerechten of als topping. Tieners zouden het vooral leuk het op pizza of taco's.