Gevuld Nose Remedy

Gevulde neus kan een onuitstaanbaar vervelend zijn, verstopping uw luchtwegen en waardoor het moeilijk is om na te denken over iets anders. Ze zijn meestal gemaakt wanneer de slijmvliezen in je neus opzwellen als gevolg van een verkoudheid virus, allergie of iets dergelijks irritatie. U kunt een aantal decongestivum medicijnen te kopen over de toonbank om uw opgezette nos genezen, of gebruik maken van home remedies voor die momenten waarop je niet wilt om een ​​pil te nemen.

Vochtigheid

Warme, vochtige lucht kan helpen los het slijm in je neus en u toelaten om gemakkelijker te ademen. Dit is een van de redenen waarom kippensoep wordt vaak voorgeschreven voor een koud: de stoom uit de soep voorziet vochtigheid voor nasale passages. U kunt uzelf ook tegen vocht door het nemen van een warme douche, het runnen van een luchtbevochtiger of het vullen van een kom met warm water en leunend over het terwijl het draperen je hoofd in een handdoek. (Bij gebruik van een luchtbevochtiger, zeker om gedestilleerd water te gebruiken om sporen en schimmels houden zich verspreidt.)

Spicy Foods

Kruidige voedingsmiddelen creëren loopneuzen, die op zijn beurt breken de congestie van een opgezette neus. Indiase gerechten of iets wat veel pepers zowel gebruikt maakt goede opties. Als alternatief kunt u gewoon eet een paar hot chili peppers rauw en wacht op uw neus om te beginnen met hardlopen. Of roken een ui; de dampen zorgen voor een gevoel van irritatie die helpt ontstoppen van de passages.

Saline Spray

Zoutoplossing sprays voor gevulde neuzen zijn beschikbaar over de toonbank, maar u kunt uw eigen gebruikelijke ingrediënten gevonden in huis. Voeg 1/4 theelepel bakpoeder en 1/4 theelepel zout tot 8 gram van het water, meng totdat ze volledig zijn opgelost. Gebruik een spray bottelaar of een neus-dropper aan uw neus spoelen met het mengsel, dan geven ze de tijd om uw membranen te bevochtigen.

Water en Bewegen

Hydratatie helpt bevochtig de sinussen, die verstopping voorkomt en houdt het slijm stromen. Ook het vrijkomen van adrenaline - zoals wanneer je traint - krimpt de bloedvaten in het lichaam, waardoor ook uw gezwollen slijmvliezen. De oefening is niet aan te raden als je gevulde neus is het gevolg van een verkoudheid, maar het drinken van water of sap is.

Neti Pot

Een Neti pot komt uit India, en hoewel het oorspronkelijk werd gebruikt in de yoga-oefeningen, kan het ook helpen ontstoppen van een verstopte neus. Het ziet eruit als een kleine keramische versie van een theepot, met een lange dunne tuit op een einde. Vul het met lauw water, samen met 1 theelepel zout en 1/2 theelepel bakpoeder. Steek voorzichtig de tuit omhoog ene neusgat en kantel je hoofd in een hoek van 45 graden, dan voorzichtig de oplossing in je neusholte giet. Laat het hele mengsel doorlopen (het moet voortkomen uit het andere neusgat, hoewel je een beetje kan slikken ook), dan je neus snuiten. Vul de Neti pot en herhaal het proces met het andere neusgat.