Gevaren voor de gezondheid van nagellak

Gevaren voor de gezondheid van nagellak

Vrouwen zich laten verwennen met een manicure en pedicure voor speciale gelegenheden of zelfs gewoon voor dagelijks gebruik. Echter, kunnen vrouwen niet weten wat de gezondheidsrisico's die verband houden met nagellak. De Noord-Californië Cancer Center en Aziatische Health Services van Oakland een enquête in 2009 op vrouwen die in de nagel salons werken. De enquête is gebleken dat, hoewel salon werknemers dragen gezichtsmaskers, ze leed acute gevolgen voor de gezondheid van de chemicaliën en giftige stoffen in nagelverzorging producten. Vrouwen die zijn blootgesteld aan giftige stoffen polish nagel slechts kort thuis, mag niet in hetzelfde risico als salon werknemers. Echter, uit onderzoek is aan de gang en vrouwen thuis moet nog steeds bewust zijn van de gezondheidsrisico's.

Dibutyl Ftalaten

Dibutyl Ftalaten zijn chemische stoffen gevonden in de meeste nagellakken. DBPs zijn bij voortijdige puberteit bij meisjes en baarmoeder problemen bij vrouwen, volgens carefair.com. Gezondheidsproblemen bij mannen zijn ook verbonden met deze stof zoals zaadbalkanker en lage spermatelling. Langdurige blootstelling aan DBPs kan onmiddellijke effecten zoals misselijkheid, braken, hoofdpijn en duizeligheid veroorzaken. Er zijn echter ook langdurige gevolgen blootstelling aan deze stof zoals nier en leverschade. Zwangere vrouwen worden gewaarschuwd over aangeboren afwijkingen veroorzaken bij Dibutyl Ftalaten.

Tolueen

Tolueen is een chemische stof gebruikt in nagellak. Het is een heldere en kleurloze vloeistof gebruikt om kleurstoffen en verf te maken. Tolueen wordt ook gebruikt voor verf verdunners en explosieven. Deze gevaarlijke chemische stof is bekend dat de functie van het centrale zenuwstelsel beïnvloeden, volgens greenlivingtips.com. Blootstelling aan tolueen kan leiden tot hoofdpijn, vermoeidheid en duizeligheid veroorzaken. Deze chemische stof in nagellak is ook gekoppeld nier- en leverfalen.

Formaldehyde

Een van de ingrediënten in de nagellak is formaldehyde. Deze chemische stof wordt gebruikt om de conserverende eigenschappen. Echter, kan formaldehyde gevaarlijke effecten voor de gezondheid veroorzaken. Blootstelling aan chemische kan piepende ademhaling, hoesten en irritatie van de keel, volgens greenlivingtips.com. Formaldehyde is ook schadelijk als het in direct contact komt met de huid. Huidirritatie en huiduitslag ontstaan ​​door blootstelling aan deze chemische stof.