Gevaren van het Ion voetenbad

Gevaren van het Ion voetenbad

Alternatieve geneeswijzen worden geproduceerd de hele tijd die beweren om hulp te bieden of zelfs geneest voor kwalen. Veel massage therapeuten en spa exploitanten hellende producten die zijn een verspilling van geld en kan zelfs klanten schaden. Niet alleen zijn de spa eigenaars opgelicht, maar de klanten zijn ook opgelicht door het betalen van extra geld voor een nutteloze behandeling.

Het placebo-effect

Ion voetbaden een warm gevoel op de voeten, dat plezier kan maken voor de cliënt veroorzaken. Dit gevoel kan helaas veroorzaken patiënten om deze sensatie als bewijs dat het voetbad werkt verkeerd interpreteren. Dit creëert een placebo-effect, dat kan leiden tot patiënten te geloven dat ze zich aan het herstellen van hun ziekte als ze eigenlijk niet herstellen op alle.

Wetenschappelijk Onderzoek

Wetenschappelijke onderzoeken hebben aangetoond dat ureum en creatinine zijn nooit gevonden in het water van de ion voetenbad, wat bewijst dat ion voetbaden niet een ontgiftende werking op het menselijk lichaam hebben. De ion voetenbad heeft geen meer voordelen voor de consument dan die van een gewone voetenbad.

Kosten

Medische behandelingen kunnen zeer kostbaar en tijdrovend. Producten die de consument geld kosten en hebben geen echt voordeel kan het moeilijker maken voor consumenten om echte medische behandeling veroorloven en kan ook de behandeling vertragen tijdens stages bij vroege behandeling van een ziekte kan genezen.

Verkeerde diagnose

Het water corrodeert het ijzer elektronen in het ion voetbad, waardoor het water kleuren draaien zoals bruin of geel. Deze kleuren worden gebruikt om de patiënt met een verscheidenheid aan medische aandoeningen te diagnosticeren, maar de kleur van het water is eigenlijk alleen bepaald door de hoeveelheid zout in het water. De ion voetenbad zal kleuren zelfs veranderen als er geen voeten in het bad. Deze valse claims kunnen leiden tot patiënten nastreven van behandelingen die niet nodig zijn en kan ook het slachtoffer zijn van het krijgen van een echte medische keuring bij een arts, waardoor de ware onderliggende medische problemen gediagnosticeerd gaan ontmoedigen. Met niet-gediagnosticeerde en onbehandelde voorwaarden, kan de gezondheid van het individu, of zelfs het leven in gevaar worden gebracht.

Misvattingen

Producten zoals de ion voetenbad bestendigen onjuiste medische en wetenschappelijke informatie, die een algemeen misverstand van hoe de wetenschap en het menselijk lichaam werkt veroorzaakt. Dit kan leiden tot een aantal sociale gevolgen zoals personen geen behandeling nodig ontvangt voor het genezen van ziekten, maar tijd en geld verspillen met producten die niet wetenschappelijk zijn gebaseerd.

Economie

Scam producten hebben een algemeen negatief effect op de economie. Ondernemers die tijd kon besteden de ontwikkeling en marketing van producten die daadwerkelijk nuttig zijn voor de consument en het creëren van productmarkten die daadwerkelijk duurzaam zijn. Sham producten worden meestal geïdentificeerd als Shams na niet wetenschappelijk verantwoord testen.