Genetische tests voor Diabetes in Children

Diabetes is een van de meest voorkomende chronische ziekten bij kinderen en adolescenten, volgens het Center for Disease Control and Prevention (CDC). De twee types die gevolgen die leeftijdsgroep --- type 1 en type 2 --- dragen beide een erfelijke aanleg voor de ziekte. Wetenschappers hebben vooruitgang geboekt bij hun genetisch onderzoek, de manier om meer effectieve en nauwkeurige genetische testen bestrating.

Type 1

Type 1 diabetes is een auto-immuunziekte waarbij glucosespiegels in het bloed blijft hoog omdat de pancreas niet in staat is insuline te produceren. Type 1 is de meest voorkomende vorm van diabetes bij kinderen en adolescenten.

Genetische Link

De American Diabetes Association (ADA) stelt dat de kansen voor het ontwikkelen van type 1 diabetes zijn ongeveer een op de 4-1 in de 10, wanneer beide ouders lijdt aan type 1. Maar een ouder kan het gen hebben --- en geeft het door aan zijn kind- --without ooit het ontwikkelen van de ziekte zelf. Dus zelfs zonder duidelijke familiegeschiedenis, kan een sterke genetische risico.

De National Institutes of Health boekje, The Genetic landschap van diabetes, dat ongeveer 18 verschillende gebieden van het genoom --- sommige met meerdere genen --- zijn gekoppeld aan de ontwikkeling van type 1 diabetes.

Genetische tests

De ADA dat onderzoek naar de genetica van type 1 diabetes tot nu toe gebleken dat de ziekte niet erft duidelijk dominant of recessief wijze. Evenmin is een genetisch risico genoeg om type 1 diabetes te veroorzaken bij een kind; Er moet ook een externe trigger, die het ADA identificeert als mogelijk koud weer, dieet of een infectie. Om deze redenen, de ADA beveelt screening kinderen voor diabetes risico alleen als het kind een ouder of broer of zus met type 1 en is van plan om een ​​preventie van diabetes studie die de genetische tests informatie vereist in te voeren.

Type 2 Diabetes

Bij type 2 diabetes, is er een tekort aan insuline of de cellen in het lichaam niet goed reageren op insuline. De British Medical Journal (BMJ) meldt dat type 2 diabetes is een belangrijke oorzaak van morbiditeit en mortaliteit in de ontwikkelde wereld.

Genetische Link

Obesitas en erfelijke zijn de belangrijkste voorspellers van type 2 diabetes. Volgens de ADA, als beide ouders type 2, het kind een 50 procent kans om de ziekte.

In 2006 hebben onderzoekers van verschillende internationale instellingen ontdekten vijf gebieden binnen de genetische kaart die een risico op het ontwikkelen van de ziekte aan te geven. Drie jaar later, op 28 september 2009, de UPI gemeld dat wetenschappers uit Canada, Frankrijk, het Verenigd Koninkrijk en Denemarken een nieuw gen dat resistentie veroorzaakt tegen insuline had gelegen; is het eerste gen bekend in voor het insuline werkt, niet hoe het wordt geproduceerd.

Genetische tests

In 2007, de IJslandse biotechnologiebedrijf DeCode Genetics aangekondigd dat het een genetische test voor diabetes type 2 ontwikkeld. Latere editorials uit het BMJ, Wired Magazine en Public Library of Science concludeerde de test is alleen effectief voor een klein deel van degenen die het risico lopen op de ziekte, en dus niet aanraden.

De BMJ samengevat zijn redactie door te zeggen, "wetenschappers en de media zijn verantwoordelijk voor het nauwkeurig en zorgvuldig interpreteren van de implicaties van de studies van genetische associaties ten behoeve van het grote publiek. Het verhogen van onrealistische verwachtingen --- zelfs onbedoeld --- aandacht zouden kunnen afleiden van wat kan worden gedaan door het toepassen van wat we al weten van diabetes en de complicaties ervan te voorkomen. "