Geneeskunde planten uit het Amazone Regenwoud

Geneeskunde planten uit het Amazone Regenwoud

Natuurlijke kruiden en planten zijn gebruikt voor medicinale doeleinden voor duizenden jaren. Terwijl alle regio's van de wereld te voorzien van plantensoorten die kan worden gebruikt als medicijn, het Amazone regenwoud bevat meer dan tweederde van de vegetatie van de aarde, volgens het California Institute of Technology. Niet elke plant in het regenwoud kan medicinaal worden gebruikt; sommige soorten zijn dodelijk als ze worden ingeslikt. De Amazonewoud biedt verschillende plantensoorten die kan worden gebruikt als een topische crème of intern helpen genezen van een kwaal.

Cacaoboom

De cacao boom binnen het Amazone regenwoud vanwege het feit dat het nodig ten minste 80 centimeter regen per jaar, hoge luchtvochtigheid en een gemiddelde temperatuur van ten minste 65 graden Fahrenheit volgens de Chocolate Manufacturers Association. De vruchten, zaden, schors en bladeren van de cacaoboom worden gebruikt als een natuurlijke remedie voor diverse kwalen. Enkele algemene medische toepassingen voor de cacaoboom omvatten het behandelen van eczeem, droge lippen en brandwonden. Interne toepassingen voor de cacaoboom zijn kalmerende hoest, verlagen van hoge bloeddruk en behandeling van hoofdpijn, volgens de Linus Pauling Institute.

Trumpet Tree

De trompet boom, die ook bekend staat als cecropia peltata, is gebruikt door de inheemse bevolking van de Amazone regenwoud voor eeuwen vanwege de medicinale eigenschappen. De wortels bevatten een chemische stof die wordt toegepast op wonden om het genezingsproces te versnellen. Niet alleen kunnen chemicaliën worden geëxtraheerd uit deze plant, maar de bladeren in onbewerkte vorm kan worden toegepast op een slijtage als een kompres om ontsteking te verminderen. De bladeren kunnen ook worden gebruikt om de huid wratten en eelt en thee gemaakt van de bladeren bekend behandelen om de behandeling van astma en andere respiratoire infecties.

Wild Yam

De wilde yam gevonden in het Amazone regenwoud wordt gebruikt door vrouwen over de hele wereld vanwege de reproductieve-systeem voordelen. De chemische diosgenin, die wordt gewonnen uit de ondergrondse stengel en wortel systeem, wordt gebruikt als een natuurlijke geboortebeperking en is de basis voor de meeste moderne geboorte controles. De meest voorkomende gebruik voor deze regenwoud plant is om de menopauze te behandelen vanwege de hormonen balanceren kwaliteiten. Andere uittreksels uit de wilde yam worden gebruikt om pijn en ontsteking te verminderen.