Geneeskrachtige Tropical Plants

Geneeskrachtige Tropical Plants

Tot 80 procent van de wereldbevolking is afhankelijk van medicinale planten voor primaire gezondheidszorg, volgens de World Health Organization. Inheemse culturen in Latijns-en Zuid-Amerika zijn met behulp van tropische planten voor de genezing doeleinden sinds 8.000 BCE Farmaceutische bedrijven maken gebruik van geneeskrachtige planten in de voorgeschreven medicijnen ook. Er zijn veel verschillende soorten tropische planten die kunnen worden gebruikt als genezende middelen.

Aloë Vera

De eerste bekende medicinale gebruik van aloe vera opgetreden in 333 vC door Alexander de Grote. Er zijn ongeveer 180 soorten aloë, en zijn primaire medicinaal gebruik is voor de behandeling van brandwonden, zonnebrand, insectenbeten en schaafwonden. Het werd ook gebruikt in testen voor stralingsbrandwonden, en behandeling van chronische constipatie. De helende gel uit de bladeren van de plant is de primaire bron van helende materialen.

Cacao Plant

Cacao planten en bomen produceren meer dan 150 helende chemicaliën uit alle delen van de plant, waaronder de bladeren, vruchten, zaden en schors. De Olmeken, Azteken en de Maya's voor het eerst gebruikt de medicinale planten voor genezing. Het is bekend om angst, vermoeidheid, koorts, hoest en nierstenen. Chocolade wordt gemaakt van deze plant, en het heeft polyfenolen, die kunnen helpen en hart-en vaatziekten.

Curare

Deze giftige wijnstok, gebruikt voor pijl gif door inheemse culturen in Zuid-Amerika heeft ook vele geneeskrachtige eigenschappen. Het is rijk aan alkaloïden, die worden gebruikt om spierverslapper. Het is gebruikt voor anesthesie, alsmede koorts, oedeem, nierstenen en kneuzingen behandelen.

Guarana

Gebruikt door inheemse stammen in Brazilië, zijn zaden deze tropische medicinale plant gebruikt voor vele doeleinden. De plant heeft een van de hoogste inhoud van cafeïne van alle planten, waaronder tweeënhalf keer de hoeveelheid cafeïne in koffie. Dit maakt het zeer efficiënt bij de behandeling van migraine en nerveuze hoofdpijn, verlamming, urineweginfecties en neuralgie. Het heeft ook grote hoeveelheden tannines, die helpt bij diarree.

Maagdenpalm

Maagdenpalm is een tropische plant die gebruikt hyperglykemie en diabetes. Ook de base plant gebruikt om de antikanker drugs vinblastine en vincristine maken. Vinblastine (VLB) speelt een effectieve behandeling voor de ziekte van Hodgkin, terwijl vincristine (VCR) wordt gebruikt om kinderen te behandelen leukemieën.

Yerba Mate

De bladeren van de tropische plant Yerba mate worden gebruikt in thee en geneesmiddelen voor diverse aandoeningen. Deze plant wordt gebruikt om energie te verhogen, onderdrukken de eetlust, verbeteren het geheugen en de spijsvertering te stimuleren. Het wordt ook gebruikt als een pijnstiller en immuniteit booster.