Geïnfecteerd Tonsils Symptomen

In de meeste gevallen een tonsil infectie of tonsillitis, verdwijnt op zijn eigen in een paar dagen en behandeling vaak gericht op het maken van de patiënt beter voelt. In gevallen waarin infecties zijn frequent of persistent, kan een medische professional een tonsillectomie suggereren.

Keelpijn

Deze voorwaarde kan mild of ernstig zijn, afhankelijk van het individuele niveau van de infectie. Aanhoudende keelpijn, vooral indien vergezeld van koorts, warrants zorg van een arts.

Koorts

Een temperatuur van 101 graden of hoger bij een of meer van de andere symptomen meestal een goede indicatie van infectie. Een verhoogde temperatuur met een aanhoudende keelpijn kan het resultaat van een tonsil infectie.

Moeite met slikken

Een infectie kan de amandelen ontstoken raken en opzwellen, wat vaak resulteert in problemen met slikken. Ernstige gevallen kan leiden tot moeite met spreken en ademhaling.

Algemeen Pijnen

Hoofdpijn, buikpijn en oorpijn kan ook optreden als gevolg van geïnfecteerde amandelen; deze symptomen, gepaard met koorts en / of een zere keel, kan medische hulp nodig hebben.

Diagnose en behandeling

Een medisch professional neemt een uitstrijkje van het getroffen gebied om een ​​diagnose te stellen. Afhankelijk van de ernst van de aandoening, kan behandelingsopties omvatten over-the-counter geneesmiddelen, antibiotica of tonsillectomie (verwijderen van de geïnfecteerde amandelen).