Gehoorbescherming voor Kinderen

Lawaaidoofheid kan worden veroorzaakt door blootstelling aan een verscheidenheid van geluiden. Zelfs een kleine gehoorverlies kan beïnvloeden het vermogen van een kind om te leren en te communiceren, dus is het belangrijk om zijn oren beschermen. Voorkomende vormen van gehoorbescherming behoren oordopjes en oorwarmers. Het is ook essentieel om muziek volumes laag te houden en te voorkomen dat langdurige blootstelling aan harde geluiden.

Overwegingen

Er zijn vele soorten van gehoorverlies, maar de meest vermijdbare is gehoorverlies door lawaai. NIHL treedt op wanneer de haarcellen van het slakkenhuis of binnenoor, beschadigd of gedood. Dit gebeurt als gevolg van blootstelling aan harde geluiden, meestal voor verlengde periodes of bij hoge volumes. Sommige bronnen van onveilige geluidsniveaus kunnen grasmaaiers, elektrische gereedschappen, concerten, sportevenementen en MP3-spelers.

Oorbeschermers

Een manier voor een kind om haar oren te beschermen is gehoorbescherming te dragen. Dit kan onder meer oordopjes die worden gedragen in het oor, of uitwendige oor bekledingen zoals oorwarmers oordoppen in de gehoorgang worden geplaatst en zijn daardoor minder zichtbaar. Ze komen in een reeks materialen, zoals schuim, kunststof of vormbare stopverf. Oorkappen bedekken de oorschelp; sommige high-end modellen met ruisonderdrukking elektronica bevatten zelfs externe geluiden volledig te blokkeren.

Volume Controle

Het volume op de muziek is een belangrijk onderdeel van de bescherming van het gehoor van een kind. Het slimme gebruik van draagbare elektronische muziek apparaten is net zo belangrijk als het dragen van gehoorbescherming in een luidruchtige concert. Met het toegenomen gebruik van computers, iPods en andere MP3-spelers, kinderen en tieners gebruiken oordopjes aan luide muziek rechtstreeks te pompen in hun oren voor uren op een moment. Ouders moeten hun kinderen bewust van NIHL te maken, en te leren hoe muziek volumes jongere kinderen te controleren. IPods en vele andere muziekspelers voorzien volume sloten, die het volume langs een vooraf bepaalde instelling wordt verhoogd voorkomen.

Oor Onderwijs

Misschien wel het belangrijkste instrument om het gehoor van een kind te beschermen is de juiste informatie. Ouders moeten hun kinderen te onderwijzen over de gevaren van NIHL en de voordelen van gehoorbescherming, en moeten goede gehoorbescherming gewoonten tonen zich door het dragen van oordoppen en het houden van muziek op een gematigde volumes.

Preventie / Solution

Kinderen moeten hun gehoor jaarlijks getest om eventuele wijzigingen te controleren. Als u vermoedt dat uw kind ervaart gehoorverlies, een afspraak maken met een audioloog of een oor, neus en keel specialist voor het testen. Hoe eerder gehoorverlies wordt ontdekt, hoe sneller het kan worden behandeld, het minimaliseren van mogelijke communicatie of taal-verwerving problemen.