Geeuwen Feiten

Geeuwen Feiten

Zoals het oude gezegde gaat, "Gapen is besmettelijk." En het is niet alleen een gezegde. Denk na over het aantal keren dat je iemand gapen hebt gezien en gevangen zelf hetzelfde te doen maar een paar seconden later. Volgens Discovery Health, zal 55 procent van de mensen gapen binnen vijf minuten na het zien van iemand anders geeuw. Maar waarom we gapen?

Zuurstof

Een theorie is dat gapen is je lichaam de manier van het geven zelf meer zuurstof en kooldioxide vrijkomt. Geeuwen helpt ontdoen het bloed van kooldioxide, terwijl ze meer zuurstof in het bloed.

Stretching

Geeuwen helpt stretch je spieren, met name de longen en het longweefsel. Wanneer uw stretch je spieren je lichaam maakt zich klaar om in actie. Geeuwen helpt krijg je klaar door het verhogen van uw hartslag en helpt je je beter wakker.

Brain Temperatuur

Een andere theorie over waarom gapen we is dat het helpt om je hersenen te koelen. Men denkt dat onze hersenen werken het beste bij een bepaalde temperatuur. Geeuwen helpt om onze hersenen om die temperatuur voor maximale prestaties.