Geestelijke Gezondheid Behandeling voor Doven

Vier op de 1.000 mensen in de VS zijn functioneel doof, en maar liefst 22 in 1000 een ernstige slechthorendheid, volgens schattingen van de Gallaudet Research Institute. Natuurlijk, doofheid is niet een geestelijke ziekte en niet alle dove mensen psychische behandeling nodig hebben.

Mental Health Concerns

Dove mensen kunnen last hebben van dezelfde psychische stoornissen als horende mensen, zoals depressie, angst en bipolaire stoornis. Dove mensen ervaren vaak aanzienlijke hoeveelheden van stress in verband met hun aandoening. Ze kunnen moeite hebben met het communiceren met het horen van familieleden en collega's, of discriminatie gezicht in de samenleving.

Mededeling

Sommige dove mensen zijn in staat om te spreken en te lezen lippen, maar veel vertrouwen op gebarentaal om te communiceren. Idealiter zou de geestelijke gezondheidszorg worden verleend door een arts of therapeut die tekent, maar dit is niet altijd mogelijk. Dan is een geregistreerde tolk moet worden verstrekt.

Taalproblemen

Taalproblemen kan schadelijk zijn voor een psychische evaluatie voor een dove individu. Enkele standaardvragen niet goed vertalen. Het stellen van een dove persoon als hij hoort stemmen, bijvoorbeeld, is niet van plan om veel zin.

Culturele verschillen

Er is een dove cultuur die gescheiden en verschillend van het horen van de cultuur is. Bijvoorbeeld, dove mensen vaak stampen hun voeten om iemands aandacht te krijgen. In de hoorzitting gemeenschap, kan dit worden geïnterpreteerd als agressief of ongepast. In de dovengemeenschap, het is normaal gedrag. Een arts moet weten dat, om een ​​nauwkeurige beoordeling van het gedrag van een dove persoon te maken.

Waar te Geestelijke Gezondheid Behandeling Krijg voor Doven

Gemeenschap centra voor geestelijke gezondheidszorg kan behandeling voor doven en moet geregistreerd tolken bieden als dat nodig is, maar er is geen garantie service providers er geïnformeerd over de dovencultuur zal zijn. In sommige grote steden zijn er bureaus die gespecialiseerd zijn in het leveren van diensten voor geestelijke gezondheid te doven, en er zijn een paar ziekenhuis opname-eenheden die diensten verlenen aan de dove.