Fruit & groenten die het immuunsysteem versterken

Fruit & groenten die het immuunsysteem versterken

Alle groenten en fruit essentiële vitaminen en mineralen. Adviseert FDA vijf tot 10 porties per dag. Bepaalde soorten groenten en fruit bieden ook extra voordelen voor het menselijk lichaam, zoals het stimuleren van het immuunsysteem.

Allium

Groenten in de allium familie omvatten knoflook, uien, sjalotten, prei, bieslook en sjalotten. Knoflook is de meest krachtige van de familie, al zijn alle alliums bevatten antibacteriële en schimmelwerende zwavel- verbindingen, volgens WebMD. Zwavelverbindingen en flavonoïde fytochemicaliën geven zelfs alliums kankerbestrijdende eigenschappen.

Bladgroenten

Spinazie, snijbiet en mosterd, boerenkool en raapstelen alle bevatten vitamine E, die vrije radicalen celschade voorkomt. Vitamine E versterkt ook de celwanden en verhoogt de gezondheid van het hart. Meest greens, vooral boerenkool en spinazie, bevatten vitamine A, die werkt met vitamine E, waardoor het krachtiger. Boerenkool en mosterd greens bevatten zelfs vitamine C, een van de immuniteit stimuleren van vitamine.

Citrus

De vitamine C in sinaasappels, grapefruit, mandarijnen, pomelo's, citroenen, citroenen en limoenen versterkt het immuunsysteem door het voorkomen van schade door vrije radicalen en kankerverwekkende stoffen, het vernietigen van bacteriën, waardoor de witte bloedcellen en het stimuleren van vitamine E. Volgens WellFX, vitamine C vermindert ook histamine, die mogelijk voorkomt verkoudheid.

Bessen

Bessen, vooral bosbessen, cranberry's, frambozen en gojiberries, strijd vrije radicalen, bezitten antivirale eigenschappen en zijn vol fytochemicaliën, flavonoïden en antioxidanten, evenals nuttig vitaminen.

Overwegingen

Preventie is het beste medicijn, en iedereen kan profiteren van het eten-immuniteit stimuleren van voedingsmiddelen. Toch moet dieet niet negeren de moderne geneeskunde. Een oranje kan niet genezen longontsteking.