Fresh Foods Vergeleken met Frozen Foods

Fresh Foods Vergeleken met Frozen Foods

Wanneer je loopt door de supermarkt voor een doordeweekse maaltijd, is de kans groot dat je een voorbereide bevroren maaltijd of tenminste diepvriesproducten op een bepaald punt te pakken. Bevroren fruit en groenten hebben de neiging om kosten minder dan hun verse tegenhangers, en hoewel bereid diepvriesmaaltijden zijn niet echt goedkoper per portie, knallen ze in de magnetron gedurende enkele minuten kunnen gemakkelijker dan het voorbereiden en koken van een verse maaltijd lijken. Er zijn een aantal verschillen te overwegen voor het maken van de keuze om naar de producten of bevroren sectie.

Veiligheid

Vers fruit kan bevatten typisch bacteriën - zowel schadelijke en behulpzaam. De meeste bacteriën kunnen worden afgewassen. Verse groenten meestal presenteren meer sanitaire kwesties dan vruchten omdat ze zijn opgegroeid in de bodem en dus meer kans te worden besmet. Weten hoe een vrucht of groente wordt geteeld is ook belangrijk, omdat de groeiende bodem kan worden verontreinigd. Echter, kunnen bacteriën blijven in diepvriesproducten als goed, en de meeste voedingsmiddelen hebben weinig tijd voordat verwennen na het ontdooien.

Voedingswaarde

Verse groenten en fruit hebben een iets hoger gehalte aan voedingsstoffen dan hun bevroren tegenhangers. Produce verliest een kleine hoeveelheid voedingsstoffen zoals vitamine C en B, omdat fabrikanten blancheer het product in warm water of stoom om bacteriën te doden voor het invriezen. Ingevroren en ingeblikt voedsel kan ook zijn zout toegevoegd. Kokend zowel bevroren en vers fruit en groenten voor langere tijd vermindert hun voedingswaarde ook. Sommige bevroren groenten en fruit ook extra ingrediënten, zoals boter, suiker en conserveringsmiddelen of kleurstoffen als het product wordt verpakt in een saus.

Verpakt bevroren Voedsel versus Fresh Food

In een studie uitgebracht door de Silent Spring Instituut en Breast Cancer Fund, vonden de onderzoekers een 60 procent daling van de BPA niveaus bij personen die vers voedsel in plaats van blik of plastic verpakte voedsel aten. De gezinnen aten voedsel bereid in de woning met biologische ingrediënten opgeslagen in glazen recipiënten. Wanneer gezinnen keerden terug naar hun normale dieet, BPA niveaus weer gestegen. Bereiden gerechten uit verse ingrediënten wanneer mogelijk om u en de blootstelling van uw familie aan BPA zoveel mogelijk te beperken. Kiezen voor verse voedingsmiddelen geeft je ook frisser smakende maaltijden en is milieuvriendelijker omdat verse levensmiddelen gebruiken minder verpakking - of helemaal geen - dan bevroren of verpakte producten.

Het houden van dingen Lokale en Kleine

Vervaardiging van diepgevroren en verpakt, verwerkt voedsel is veel meer middelen vergt dan de teelt en verkoop van verse, lokaal geteelde voedingsmiddelen. Diepvriesproducten doorgaans afkomstig zijn van verschillende delen van het land, dus het duurt brandstof en middelen om transport, verpakking en vries het voedsel. Bij aankoop van vers voedsel - lokaal geteelde verse levensmiddelen, in het bijzonder, zet je geld rechtstreeks in de handen van de boeren en tuinders in je eigen gemeenschap, het voeden van de lokale economie en het elimineren van extra stappen die betrokken zijn bij het invriezen en de distributie van voedingsmiddelen.