Fluoxetine Afkickverschijnselen

Fluoxetine --- beter bekend onder de merknaam Prozac --- is een antidepressivum uit de familie SSRI drugs. Fluoxetine terugtrekking treedt op wanneer een persoon stopt met het nemen van de medicatie. Ontwenningsverschijnselen kunnen mild of slopende en kan beginnen zodra de 8 uur na de laatste dosis wordt genomen. Vergeleken met andere geneesmiddelen in deze klasse, fluoxetine veroorzaakt algemeen minder ernstige ontwenningsverschijnselen vanwege zijn lange halfwaardetijd.

Neurologische effecten

De emotionele en mentale effecten van fluoxetine terugtrekking zijn vaak een van de meest verontrustende. Common neurologisch gebaseerde symptomen zijn prikkelbaarheid, nachtmerries, niet-uitgelokte huilbuien en de elektrische schok-achtige sensaties die bekend staat als "brain zapt". Er kan een verslechtering van de aandoening waarvoor het geneesmiddel werd voorgeschreven, zoals angst en depressie, alsmede nieuwe symptomen. Acathisie --- het gevoel van rusteloosheid die constante lichamelijke beweging veroorzaakt --- is ook mogelijk tijdens fluoxetine terugtrekking.

Fysieke symptomen

Fluoxetine werkt voornamelijk op de hersenen, maar de fysieke ontwenningsverschijnselen komen vaak voor bij beëindiging. Hoofdpijn is de meest voorkomende effect, gevolgd door vermoeidheid, misselijkheid en griep-achtige pijn en pijn. Sommige mensen ervaren ook duizeligheid, diarree en pijnlijke gewaarwordingen op de huid vergelijkbaar met de pennen-en-naalden fenomeen.

Potentiële gevaren van Fluoxetine Intrekking

In zeldzame gevallen kan fluoxetine terugtrekking potentieel gevaarlijke effecten veroorzaken, vooral wanneer abrupt stopgezet. Suïcidale gedachten en gedragingen worden soms gerapporteerd bij het starten of stoppen met antidepressiva zoals fluoxetine als het brein gewend raakt aan fluctuerende niveaus van de neurotransmitter serotonine. Herhaling en verergering van depressie, angst en manie-achtige symptomen is een mogelijkheid, wat kan leiden tot dwangmatig of gevaarlijk gedrag. Volgens Rense.com, een fenomeen dat bekend staat als de REM-slaap gedragsstoornis soms optreedt wanneer ophouden SSRI behandeling, waardoor patiënten te "handelen uit" hun dromen, terwijl in een slapende toestand.

Tips voor versoepeling Intrekking

Voordat u fluoxetine of andere psychiatrische medicatie te stoppen, is het belangrijk om de positieve resultaten af ​​te wegen tegen de negatieve. Als u werden voorgeschreven fluoxetine op situationele depressie te behandelen en hebben sinds ervaren een verbetering in je leven situatie, kan het verlaten van de juiste optie. Die lijden langdurige depressie van een fysiologische aard hebben meer kans op terugval in een depressie na het stoppen.

Als u besluit om fluoxetine te stoppen, raadpleeg dan uw voorschrijvende arts of geestelijke gezondheidszorg, die een veilige tapering schema kan adviseren om negatieve symptomen te verminderen. Informeer anderen van je situatie en wees niet bang om hulp te vragen als je het nodig hebt. Oefening dagelijks gemak stress en spanning, veroorzaakt door terugtrekking en zet apart elke dag tijd voor ontspannende activiteiten helpen.

Waarschuwing

Hoewel ongebruikelijk, sommige mensen ervaren gevaarlijke effecten op het stoppen met fluoxetine. Als u een ernstige depressie of angst ervaart of zelfmoordgedachten, onmiddellijk hulp zoeken.