Feiten over sikkelcelanemie

Sikkelcelanemie is een ziekte waarbij het lichaam maakt abnormaal sikkelvormige rode bloedcellen. Sikkelcelanemie is een erfelijke eigenschap die het lichaam veroorzaakt een laag aantal hemoglobine hebben en zorgt ervoor dat de persoon met de aandoening om ernstig ziek te worden wanneer er klontjes of sikkelvormige cellen blokkeren de doorgang van het bloed door de vaten.

Expert Insight

Normale bloedcellen leven ongeveer 120 dagen in het bloed alvorens te sterven. Beenmerg is verantwoordelijk voor het maken van nieuwe rode bloedcellen. Omdat sikkelvormige cellen abnormaal worden ontwikkeld, ze alleen leven ongeveer 10 tot 20 dagen. Het merg heeft niet genoeg tijd om gezonde cellen te ontwikkelen om de dode cellen te vervangen. Dit zorgt dat het lichaam een ​​lagere tellen bloed.

Overerving

Een persoon ontwikkelt sikkelcelanemie door haar ouders. Om deze ziekte te ontwikkelen, moeten beide ouders de sikkelcelgen.

Overwegingen

Personen die dit gen bevatten zijn bekend bij de heterozygote hebben. Carrierers van de eigenschap niet ontwikkelen ziekten van het gen, maar kan mogelijk het gen doorgeven aan hun kinderen.

Effecten

Degenen met sikkelcelanemie kunnen last hebben van verschillende kwalen, zoals pijn, infecties en orgaanschade of mislukking.

Complicaties

Enkele bekende complicaties geassocieerd met sikkelcelanemie bevatten beroertes, ulcus cruris, pulmonale hypertensie (arteriële hoge bloeddruk) en osteomyelitis (bacteriële bot infecties).

Behandeling

Er is geen behandeling voor sikkelcelanemie. Sommige behandelingen voor de ziekte zijn beenmergtransplantaties en dagelijks medicijnen om pijn en vermoeidheid te beheersen.