Feiten op knobbeltjes in de borsten bij kinderen

Als je kinderen de puberteit bereiken, kunnen zij een zeer verontrustende karakteristieke --- borststukken ontwikkelen. Borststukken doorgaans onschuldig in de natuur als ze worden veroorzaakt door de invloed van de hormonen die nu in hun lichaam. Bezoek de arts van uw kinderen, zodat u een definitieve diagnose van wat er gebeurt in het lichaam van uw kind kan ontvangen.

Invloed van de menstruele cyclus

Fibrocystische veranderingen plaatsvinden als gevolg van de invloed van oestrogeen en progesteron. Tijdens het normale verloop van de menstruele cyclus van je dochter, haar borsten zwellen als haar melkklieren en leidingen groter worden en als haar lichaam water vasthoudt. Na haar periode eindigt, zal haar borst zwelling naar beneden gaan en haar borsten weer normaal.
Cysten zal beïnvloed worden op dezelfde manier door de menstruele cyclus van je dochter. Ze groeien voor en tijdens haar periode en toen haar periode is afgelopen, zal de cysten gaan in grootte. (Als ze drukt op de cyste, kan het voelen als een oogbol.)

Goedaardige Brokken

Sommige tienermeisjes ontwikkelen fibroadenomen, of solide tumoren in hun borsten. Deze tumoren bestaan ​​uit structurele en glandulaire weefsel en de naam fibroadenomas. Twee kenmerken van fibroadenomen zijn: ze zijn makkelijk om rond op manipulatie te bewegen en ze voelen rubberachtig. De forfaitaire zal niet pijn veroorzaken. Deze kunnen ontwikkelen bij meisjes die in hun late tienerjaren of de vroege jaren '20. Terwijl de meeste fibroadenomen zijn goedaardig, chirurgen geloven dat het een goede gewoonte om deze tumoren in om ervoor te zorgen dat ze zijn echt goedaardig te verwijderen.

Knobbeltjes in de borsten in Boys

Preadolescent en adolescente jongens zijn niet immuun voor borststukken. Uw zoon zal zijn eigen sterke stijging van hormonen die van invloed zijn op zijn borstweefsel uitoefenen ervaren. Deze aandoening is niet ernstig, maar de jongen die heeft merkbare borsten kan enige echte zorgen over hoe het maakt hem kijken ontwikkelen. Dit weefsel kunnen verdwijnen binnen twee maanden tot twee jaar. Je moet hebben kinderarts van uw zoon goed in de gaten op deze extra borstgroei om ervoor te zorgen is het goedaardig is en dat het op deze manier blijft.

Gynaecomastie

Het borstweefsel uw zoon ontwikkelt heet gynaecomastie. Dit is een stevige brok die onder één tepel of zelfs beide van zijn tepels verschijnt. Ze kunnen gevoelig zijn, vooral wanneer ze groeien. Zij kan ongelijkmatig in grootte. Gynaecomastie kan in de familie. Het komt het meest voor bij jongens die zijn groter tieners (groter of zwaarder of beide). Gynaecomastie kan ontstaan ​​als gevolg van obesitas.

Wanneer te maken over een Lump

Voor zowel mannelijke als vrouwelijke adolescenten, moet je zorgen te maken over een forfaitair als het groeit, hard, onbeweeglijk en het veroorzaken van misvormingen. Als de klomp maakt zijn aanwezigheid bekend voordat uw kind reikt haar 10e verjaardag of als er een ulceratie van de huid of kuiltjes boven de klomp, als de klomp is meer dan 1 1/2 inch groot is, of als de tepels van uw kind lekken melk, bloed of ander vocht, neem haar mee naar de arts onmiddellijk. Als de klomp niet weg binnen twee jaar verder gaat of als ze andere symptomen, zoals gewichtsverlies en nachtelijk zweten, naar de dokter gaan.