Federale regelgeving voor pijnstillers

Federale regelgeving voor pijnstillers

Vele soorten medicijnen bestaan ​​analgesie of pijnverlichting voor diverse kwalen, van een eenvoudige hoofdpijn tot chronische rugklachten. Pijnstillers als over-the-counter pijnstillers worden gereguleerd door de federale agentschappen om ervoor te zorgen dat deze medicijnen veilig en overeenkomstig hun bestemming kunnen worden genomen.

Over-the-Counter pijnstillers

Afhankelijk van het type van pijnmedicatie federale regelgeving variëren. Voor over-the-counter geneesmiddelen, zoals paracetamol en niet-steroïdale anti-inflammatoire geneesmiddelen die onder andere ibuprofen en naproxen, de Food and Drug Administration (FDA) regelt de etikettering op de medicatie pakket. De FDA stelt dat na hun goedgekeurde label voorschriften voor gebruik houdt deze pijnstillers veilig en effectief is voor de consument. Recept pijnstillers, zijn echter meer strikt gereglementeerd.

Narcotische pijnstillers

Verdovende medicijnen waaronder hydrocodon, oxycodon en morfine zijn potente opioïde pijnstillers, en zijn sterk gereguleerd door de federale overheid. Volgens de Drug Enforcement Agency, zijn deze medicijnen genoemd gereguleerde stoffen, en vereisen een doktersrecept handmatig ondertekend door de voorschrijvend arts of haar aangewezen arts.

Navullen Prescription pijnstillers

De DEA kent een ander niveau of "schema" Per recept pijnstillers en regelgeving navullen deze drugs varieert volgens hun schema. Bijvoorbeeld, de synthetische opioïde pijnstiller propoxyfeen is een schema IV gecontroleerde substantie en volgens de DEA kan worden nagevuld tot vijf keer. Een krachtiger pijnstillers zoals aspirine met oxycodon, maar valt onder de categorie lijst II, en is een nieuw voorschrift voor elke vulling.

Het vullen Voorschriften

Receptplichtige pijnstillers moeten worden ingevuld bij een erkende apotheek, en moet informatiebladen opsomming van de dosering, bijwerkingen, interacties en waarschuwingen van de specifieke medicatie, samen met de medicatie zelf op te nemen. Apothekers, door de federale wet, is niet toegestaan ​​om doseringen of medicatie voorschrijven van pijnstillers te wijzigen zonder overleg met de behandelend arts.

Overwegingen

Veel andere dingen moeten worden overwogen met betrekking tot de federale regelgeving voor pijnstillers. Volgens de National Institutes of Health MedlinePlus website, verdovende pijnstillers hebben een hoog potentieel om verslavend te worden, zelfs misbruikt - dat is een primaire reden dat hun federale regelgeving bestaan. Een ander ding om in gedachten te houden is dat geen pijn medicatie - recept of anderszins - heeft het potentieel voor gevaarlijke overdosis indien genomen buiten de FDA-goedgekeurde regels voor het gebruik ervan.