Eye Lash Growth

Wimpers dienen om de ogen te beschermen tegen vreemde voorwerpen zoals zand, stof, insecten en vloeistof. De haren die deel uitmaken van de wimpers zijn gevoelig voor beweging, het stimuleren van een reflex te knipperen. Wimpers groeien tot verschillende lengtes en diktes. Sommige lijken gebogen of gekruld, terwijl anderen meteen verschijnen. Omstandigheden kunnen van invloed zijn wimper vergieten en groei. Opties zijn beschikbaar om te stimuleren of verbeteren wimpers voor een betere uitstraling en gerestaureerd functie.

Samenstelling

Wimpers vergelijkbaar met andere haren in het lichaam met dezelfde haarkleur. Wimpers groeien van een haarfollikel in de huid (dermis), die ook geassocieerd met spieren, klieren en zenuwen, zoals fijn haar op armen.

Groeicyclus

Wimpers worden afgeworpen, net als andere soorten haar, uit de follikel. Elke wimpers heeft zijn eigen groeicyclus (anafase) die zes tot acht weken duurt zodat de meeste wimpers aanwezig hun collectieve beschermingsmechanismen handhaven. Drugs, ziekte en irritatie kunnen stimuleren vergieten, verkorten van de groeicyclus of trek wimpers uit de follikel.

Voorwaarden

Bepaalde voorwaarden en behandelingen beïnvloeden wimpergroei. Verlies van de wimpers wordt genoemd ciliary madarosis of milphosis. Brandwonden wimpers vernietigen en, afhankelijk van de mate van de brandwond, kan de follikels en de huid beïnvloeden. Infectie kan veroorzaken wimpers te worden vergoten. Chemotherapie en hormonale onbalans (zoals ziekte van de schildklier) kan al het haar te stimuleren om uit te vallen en te vertragen haar hergroei. Allergieën en irritatie in het oog kan wrijven veroorzaken, die wimpers kan trekken. Cosmetica zoals valse wimpers kan het ooglid irriteren of verstoppen follikels in het ooglid en trek wimpers tijdens het verwijderen.

Hypotrichosis is een voorwaarde van het hebben van te weinig wimpers.

Behandeling

Als wimpers worden vergoten, kan medische hulp eventuele gezondheidsproblemen die de aandoening kan veroorzaken te bepalen, en een arts kan de behandeling voorschrijven. Om uw huidige uiterlijk te verbeteren, kan de arts overwegen het voorschrijven van Latisse, dat is bimatoprost, een medicijn dat ook wordt gebruikt voor glaucoom. Latisse wordt aan de basis van de wimpers wimpergroei promoten. Wimpertransplantatie transplantatie chirurgie is een optie die haarzakjes implantaten uit andere gebieden van het lichaam om de bovenste en onderste oogleden.

Overwegingen

Producten toegepast op de ogen of in de buurt van de ogen kan irritatie veroorzaken, omdat de huid rond het oog (en ooglid) is dunner. De arts zal de behandeling begeleiden en medicijnen voorschrijven met welke speciale overwegingen voor andere aandoeningen zoals hart- en vaatziekten, kanker of de ziekte van de schildklier. Wimpers die verloren gaan duren ongeveer twee maanden weer teruggroeien. Gedurende deze tijd kunnen cosmetica, zoals eyeliner en mascara het uiterlijk van de wimpers en ooglid verbeteren.