Evolutionaire Reden voor haaruitval

Evolutionaire Reden voor haaruitval

Mannelijke kaalheid gevolg van genetica, hormonen en leeftijd. Haaruitval treft zowel mannen als vrouwen; Maar wetenschappers geloven dat er een evolutionaire basis om kalende bij mannen.

Alopecia androgenetica

De meest voorkomende vorm van haaruitval onder de algemene bevolking, alopecia androgenetica, het gevolg is van follikels 'negatieve reactie op androgenen (testosteron-achtige hormonen). De progressieve uitdunnen van haar op de hoofdhuid komt ook bij andere primaten.

Kenmerken

Bij mannen, haar verdunt in een symmetrisch hoefijzer patroon op de kruin, vanaf het voorste centrale deel van de hoofdhuid en geleidelijk terugwijkende. Het begint meestal in de jaren '30. Bij vrouwen, het haar dunner begint later in het leven en in een minder voor de hand liggende manier.

Gorilla's

In gorilla samenleving, een vergroot voorhoofd straalt mannelijkheid, volwassenheid, verzorgende en verhoogde de status aan potentiƫle partners. De Silverback gorilla kan een terugwijkende haarlijn ontwikkelen direct na de puberteit, volgens TimesOnline.com.

Onderzoek

Verminderde craniale haar in de menselijke samenleving signaleert ook sociale rijpheid, leeftijd, verzorgende en verminderde aantrekkelijkheid en agressiviteit, volgens een studie door Frank Muscarella en Michael R. Cunningham. De kale mannen afgeschilderd als "niet-bedreigende vorm van dominantie geassocieerd met wijsheid."

Fun Facts

De perceptie van de kale man volgens de studies op mensen en gorilla, minder vaak deel aan levensbedreigende activiteit en eerder nakomelingen voeden.