Etherische oliën voor het instellen van Parfums

Etherische oliën voor het instellen van Parfums

Essentiële oliën zijn een natuurlijke keuze voor het maken van parfums. Ze zijn gemakkelijk toegankelijk en kunnen worden gecombineerd om one-of-a-kind geuren te creëren. Het is belangrijk om alleen nette oliën - die recht, onverdunde oliën middelen - in parfum preparaten verdunde olie niet goed mengen. De volgende zijn gemeenschappelijk en gemakkelijk verkrijgbaar essentiële oliën voor het huis parfumeur.

Grondtoon

De basisnoot is de stabiliserende en slepende aspect van een geur, en kunnen onder meer oliën zoals benzoë, cederhout, vetiver, patchouli, mirre, baai of eikenmos.

Midden Note

De middelste noot moet tweede worden gekozen, en kunnen onder meer oliën zoals Clary-salie, geranium, orchidee, roos, tijm, mandarijn, grenen of lavendel.

Top Note

De topnoot is het sluitstuk van het trio en omvat de lichtere geuren, zoals bergamot, neroli, goudsbloem, citroen, limoen, sinaasappel en salie.

Olie naar Alcohol Ratio

Voor het maken van een fijne kwaliteit parfum combineert 15 tot 30 procent van essentiële oliën met 70-85 procent alcohol (minstens 90 proof).

Geschiedenis

De oude Egyptenaren gebruikten parfum in religieuze ceremonies en rituelen.

Fun Fact

Synthetische geuren werden niet geïntroduceerd tot in de late 19de eeuw, toen de wetenschap was gevorderd tot het punt van de mogelijkheid om de natuurlijke oliën te repliceren.