Emotionele symptomen van de menopauze

In aanvulling op de zelf opgelegde zorgen dat vrouwen te plaatsen op zichzelf als ze beginnen te tekenen van de menopauze en veroudering laten zien, zijn het lichaam hormonen razende, het creëren van onevenwichtigheden die de stemming en emotionele gezondheid beïnvloeden. Energie aan het veranderen, slechte concentratie, verminderd zin in seks en angst zijn allemaal emotionele symptomen van de menopauze.

Libido

Vaginale droogheid is een gevolg van lagere niveaus oestrogeen en kan leiden vrouwen interesse in seks verliezen vanwege de risico pijn en het onvermogen om een ​​orgasme te bereiken.

Geheugen

Korte-termijn geheugenverlies is een andere bijwerking van lagere oestrogeenspiegel, waardoor sommige vrouwen in paniek te raken wanneer ze belangrijke dingen, zoals waar ze de auto geparkeerd of waarom ze een telefoontje vergeten.

Depressie

Gebrek aan slaap, verwarring en constant opvliegers kan brengen op depressieve gevoelens bij vrouwen die niet hebben ontwikkeld gezonde coping-vaardigheden.

Prikkelbaarheid

Verlaagde serotonine bij sommige vrouwen tijdens de menopauze, waarbij periodes van verdriet en prikkelbaarheid veroorzaken.

Spanning

Chronische stress veroorzaakt door te proberen om te gaan met de lichamelijke veranderingen tijdens de menopauze kan leiden tot hoge bloeddruk en hart-en vaatziekten, verergeren de symptomen nog meer.

Energie

Energie niveaus zijn meestal lager als nachtzweten onderbroken slaap. Vermoeidheid en gebrek aan energie toe te voegen aan de gevoelens van incompetentie en lagere zelfvertrouwen.