Eigenschappen van Tea Tree Oil

Eigenschappen van Tea Tree Oil

De eigenschappen van tea tree olie (Melaleuca alternifolia) zijn onder meer de mogelijkheid om te helpen bij de bestrijding van bacteriën, schimmels en virussen. Tea tree heeft ook anti-inflammatoire en antiseptische eigenschappen.

Bacteriën en virussen

Een beoordeling van de tea tree olie gepubliceerd in het januari 2006 Klinische Microbiologie wordt geconcludeerd dat de gegevens ondersteunt de lang gekoesterde overtuiging dat tea tree olie heeft antibacteriële eigenschappen.

Schimmel

Studies, waaronder een gepubliceerd in het maart 2004 Journal of Antimicrobial Chemotherapie, ondersteunen het gebruik van tea tree olie om schimmel te bestrijden.

Acne

Een studie gepubliceerd in het 15 oktober 1990, The Medical Journal of Australia geconcludeerd dat tea tree olie is net zo effectief als benzoylperoxide in het behandelen van acne.

Ontsteking

Klinische Microbiologie Recensie ook geconcludeerd dat de gegevens ondersteunt de eigenschappen van tea tree olie in de strijd tegen ontstekingen.

Antiseptische

In een Journal of Manipulatieve en Fysiologische Therapeutics artikel, onderzoekers gekeken naar de antiseptische eigenschappen van tea tree olie voor kneuzingen, insectenbeten en huidinfecties en concludeerde deze antiseptische eigenschappen zijn deels te wijten aan de toenemende olie-witte bloedcellen.