Effecten van drinken na het eerste trimester van de zwangerschap

De Amerikaanse Surgeon General heeft officiële verklaringen over het gebruik van alcohol tijdens de zwangerschap gemaakt, zelfs printen waarschuwingen over wat alcohol labels. Sommige vrouwen ten onrechte denken dat alleen het drinken tijdens het eerste trimester een kind kan schaden, terwijl het in feite drinken na het eerste trimester is even schadelijk.

Achtergrond

Drinken tijdens de zwangerschap kan leiden tot zowel doodgeboorte en Foetaal Alcohol Syndroom, volgens een aantal onderzoeken. Foetaal Alcohol Syndroom kan aangeboren afwijkingen die variëren van kleine complicaties tot grote invaliderende aandoeningen veroorzaken.

Gebrek

Een studie aan de Royal College of Physicians toonde aan dat vrouwen die zelfs matig drinken tijdens het derde trimester van de zwangerschap hadden meer kans om een ​​kind met aangeboren afwijkingen dan die die niet drinken tijdens deze periode te hebben. Deze aangeboren afwijkingen opgenomen afwijkingen van de ledematen, genitaliën en zintuigen.

Gedragsproblemen

Vrouwen die gebruik maken van alcohol tijdens het derde trimester hebben meer kans op kinderen met gedragsproblemen zoals ADHD of oppositioneel Defiance stoornis hebben. Dit kan zelfs bij kinderen die geen andere tekenen van aangeboren afwijkingen te laten zien.

Onvolledige ontwikkeling van de hersenen

Vrouwen die gebruik maken van alcohol tijdens het tweede en derde trimester remmen de volledige ontwikkeling van de foetale hersenen, meldt een studie van DR Pierce en JR West. Dit kan leiden tot een scala aan leerstoornissen die variëren van kleine tot invaliderende vormen van mentale retardatie.

Overwegingen

Als een vrouw heeft gedronken tijdens de zwangerschap, kan op elk moment dat zij kiest om te stoppen te helpen om een ​​aantal effecten van alcohol te verzachten op haar baby. Vrouwen moeten niet nalaten om hulp in het tweede of derde trimester te zoeken, denken dat de schade is al gedaan.