Effecten van Afrikaanse pygeum Bark

Pygeum africanum, officieel genaamd Prunus africana, groeit in centraal en zuidelijk Afrika. De bast heeft lang genoten van de dienst als folklore remedie onder de autochtone bevolking van Afrika. Meer recent is het uitgegroeid tot een ingrediënt in kruidengeneesmiddelen. De effecten ervan op de urinewegen zijn gunstig, hoewel bijwerkingen komen soms voor.

UrineProblemen Relief

Infusies van Afrikaanse pygeum schors bevorderen normaal urineren. Het verbetert de urinestroom van individuen die lijden aan prostaat problemen, en zulke afwijkingen op te frequent urineren beperken volgens voeding en gezondheid.

Urinezuur verwijderen

Overtollig urinezuur in het bloed kunnen kleine bloedvaten genoemd haarvaten verstoppen en belemmeren de bloedcirculatie. Uiteindelijk afzetting van urinezuur vorm in verschillende delen van het lichaam, zoals de nieren en prostaat. Infusies van Afrikaanse pygeum schors zal "helpen flush en ontbinden urinezuur sediment uit het lichaam," volgens "The Complete Herbal Guide: Een natuurlijke aanpak van de genezing van het lichaam."

Remming van Prostaglandinen

In ernstigere prostaat problemen, kan ontsteking van de prostaat optreden. Stoffen, zogenaamde prostaglandines veroorzaken zoals ontstekingen. Afrikaanse pygeum schors bezit dergelijke stoffen als beta-sitosterol, die prostaglandine vorming remt, volgens Diet and Health. Aangezien prostaglandinen te verminderen, zodat de ontsteking, en de prostaat lijder zal ervaren opluchting.

Prostaat Cholesterol Reduction

Overmatig cholesterol in de prostaat kan een bijdrage leveren aan de uitbreiding. Afrikaanse pygeum schors bevat stoffen die de hoeveelheid cholesterol in de prostaat te verlagen, volgens "The Complete Herbal Guide: Een natuurlijke aanpak van genezing van het lichaam." Androgenen of mannelijke hormonen kunnen een rol spelen prostaatvergroting. Aangezien de prostaat synthetiseert androgenen uit cholesterol, Nederlandse pygeum schors indirect perkt de productie van androgenen als het vermindert de hoeveelheid cholesterol in de prostaat.

Coöperatieve Effecten

Saw Palmetto en brandnetel brengt ook opluchting voor degenen die lijden aan prostaatkanker. Afrikaanse pygeum schors werkt goed in combinatie met een van deze kruiden. Het verhoogt hun effect en brengt de prostaat lijder grotere opluchting, volgens eMedicinal.

Side Effects

De negatieve effecten van de Afrikaanse pygeum schors zijn er maar weinig tussen. Af en toe kan het diarree of misselijkheid veroorzaken.