Effect van Urine Blaas Het aan de nieren

Effect van Urine Blaas Het aan de nieren

Urineretentie is een veel voorkomende aandoening van de urinewegen, die de nieren, ureters, blaas, sfincter spieren en urethra omvat. Hoewel urineretentie lijkt misschien niet een ernstige medische complicatie, kan het aanzienlijke schade aan de blaas en de nieren veroorzaken indien onbehandeld.

Identificatie

Urineretentie ontstaat wanneer het lichaam niet in staat is om volledig leeg urine uit de blaas. Het meest voorkomende symptoom van urineretentie is het hebben van een frequente aandrang om te plassen, maar het hebben van een moeilijke tijd eigenlijk plassen wanneer u een toilet te bereiken.

Soorten

Er zijn twee soorten van urineretentie: acute en chronische. In acute urineretentie, het onvermogen om te plassen optreedt vrij plotseling. Bij chronische urineretentie, is er altijd een kleine hoeveelheid urine die in de blaas; de blaas is nooit in staat om volledig te ledigen.

Blaasproblemen

De stagnerende urine in de blaas meestal geen schade toebrengen. Indien de blaas houdt urine te lang of gedwongen wordt te veel urine op te houden, de blaasspier blijvend kunnen beschadigen.

Nierproblemen

Als urine een back-up in de nieren, zal het waarschijnlijk leiden tot blijvende schade aan de nieren. Deze schade leidt vaak tot een verminderde nierfunctie en / of chronische nierziekte. Als een nier schaal beschadigd, zal de patiënt waarschijnlijk moeten permanent dialyse of niertransplantatie.

Behandeling

Gelukkig is er een scala aan behandelingen zijn beschikbaar voor urineretentie, waaronder catheterisatie, behandelingen voor een vergrote prostaat en operaties om een ​​gevallen blaas te corrigeren. Als u ervaring urineretentie, is het uiterst belangrijk om onmiddellijk medische hulp te zoeken om eventuele nierschade te voorkomen.