Een Low Purine Dieet

Een lage purine dieet wordt meestal door personen die lijden aan jicht aangenomen, en het heeft geholpen veel mensen de pijn van de ziekte. Jicht veroorzaakt pijn in de extremiteiten en wordt gevormd door buitensporige urinezuur in het lichaam. De gewrichten worden aangevallen met geaccumuleerde kristallen. Purins in voedsel vrijkomen meer urinezuur in het lichaam, dat is de reden waarom een ​​dieet met weinig Purins is heilzaam.

Voedingsmiddelen met een hoog Purins

De voedingsmiddelen die moeten worden vermeden in een low-purine dieet zijn zoals zeevruchten zoals sardines, makreel, ansjovis, haring en kuit. Wild vlees, zoals eenden en ganzen, zijn ook voedingsmiddelen die niet zijn toegestaan, met dierlijke organen zoals het hart, hersenen, lever en nieren. Extracten van vlees, kan bouillon, bouillon en gehakt vlees ook leiden tot een flareup vanwege hun hoge concentratie van urinezuur.

Medium-purine Foods

Voedingsmiddelen die medium purine content geconsumeerd kan worden, maar alleen met mate. In het geval van een ernstig pijnlijke jichtaanvallen, blijf weg van medium-purine voedingsmiddelen. Andere tijden, zich aan slechts één portie van deze voedingsmiddelen per dag. De vis die kan worden geconsumeerd is geen vis of zeevruchten die niet wordt gevonden op de high-purine voedsel lijst. Gevogelte, rundvlees, varkensvlees, lamsvlees en andere rode vleessoorten zijn ook veilig met mate. Voedingsmiddelen die rijk zijn aan vezels, zoals linzen, erwten, haver en gedroogde bonen, deel van het medium-purine voedsellijst. Groenten die medium purine gehalte hebben, zijn champignons, asperges, spinazie, bloemkool en asperges.

Low-purine Foods

De hele basis van een low-purine dieet is de vaststelling van voedingsmiddelen die laag in Purins zijn. Naast lage purine, moet een vetarm dieet worden gegeten zodat andere problemen zich niet voordoen. Eieren zijn laag in Purins, maar moet ook worden 03:57 per week dat de vetarme aspect van de voeding wordt gerespecteerd. Eten alleen vetarme of vetvrije kazen en andere zuivelproducten aangeraden een laag-purine dieet. Sommige groenten (die niet op de medium-purine lijst voedingsmiddelen) en alle vruchten (en hun sappen) kunnen worden geconsumeerd. Brood en granen die zijn gemaakt van witte bloem, worden vezelbronnen en volle granen ook toegestaan. Andere voedingsmiddelen zijn rijst, pasta, gelatine en snoep, wanneer met mate geconsumeerd. Toegestaan ​​dranken zijn koffie, thee, water en frisdrank.

Andere regels voor de Low-purine dieet

Vetarm voedsel zijn een must met de low-purine dieet, omdat het risico op hart-en vaatziekten wordt verhoogd door jicht. Zelfs als bepaalde voedingsmiddelen zijn laag in Purins, ze zijn ook veel vet. Om een ​​vetarm dieet met lage Purins onderhouden, eet geen gefrituurd voedsel.
Verhoog de hoeveelheid vloeistoffen 10 tot 12 glazen per dag. Onderhouden van uw gewicht door het volgen van een regelmatige lichaamsbeweging regime.