Dove Ondersteunende Technologie

Ondersteunende technologie voor doven bestaat al minstens 130 jaar. Enkele van de meest gebruikte technologie, zoals telefoon, werd oorspronkelijk ontworpen als een inrichting voor de gehoorgestoorden. Om doof te zijn betekent niet noodzakelijk dat een persoon niet kan horen. Een persoon die ernstig gehoorverlies heeft wordt ook beschouwd als doof. De huidige ondersteunende technologie maakt het mogelijk doven om te functioneren in zowat elk gebied van het leven zonder al te veel moeite.

Functie

Ondersteunende technologie helpt mensen uit te voeren functies, die hun handicap te voorkomen dat ze het doen, volgens The National Center on Accessible Information Technology in Education. Mensen hebben gebruikt ondersteunende technologie voor eeuwen; stokken en rolstoelen zijn dergelijke apparaten.

Geschiedenis

Alexander Graham Bell was een pionier in ondersteunende technologie voor doven, volgens de Washington State Deaf Studies professor Richard Ladner. Bell oorspronkelijk ontwikkeld de telefoon in de jaren 1880 voor zijn slechthorende familieleden. Ironisch genoeg, het duurde enkele decennia voor doven om te profiteren van de telefoon technologie. In de jaren 1960, Robert H. Weitbrecht bedacht een van de eerste succesvolle technologie├źn voor doven: telexen relais door middel van telefonische modems.

Communicatie

Vooruitgang in Internet communicatie mogelijk slechthorenden om gemakkelijk te communiceren met behulp van het Internet Protocol Relais software. IP relais is gladder dan teletype apparaten, omdat teletype hardware is in wezen een elektronische schrijfmachine die informatie stuurt via een telefoondraad en geeft deze weer op een klein scherm. IP relay software maakt echter gebruik van een webcam die gebarentaal illustreert op een tolk die vertaalt.

Implantaten

Hoortoestellen zijn een populaire keuze onder de dove die een apparaat dat kan helpen bij de normale functies, zoals het horen van geluiden op de weg nodig. Een hoorzitting implantaat kan geluid versterken of verbeteren van het geluid bewustzijn. Auditieve stimulatie inrichting bekend als een cochleair implantaat. Cochleaire implantaten niet proberen om geluid te versterken voor een beschadigde oor, maar signaleren verschillende delen van de auditieve zenuwen voor bepaalde soorten geluiden, volgens het National Institute on Doofheid en andere communicatie-stoornissen.

Alarmeren

Alarmeren technologie maakt gebruik van lichtflitsen of trillingen onder de aandacht van de slechthorenden krijgen. Wekkers en mobiele telefoons zijn meestal uitgerust met een trilfunctie die de persoon waarschuwt voor kennisgeving van een bepaalde tijd, of een inkomende oproep in het geval van mobiele telefoons. Lichtschakelaars buiten een deur geïnstalleerd waarschuwt een dove van de aanwezigheid van een gast, in plaats van te vertrouwen op de trillingen van een klop die onopgemerkt blijven.