Doelstellingen van een campagne tegen roken

Doelstellingen van een campagne tegen roken

Sinds 1977 heeft de American Cancer Society Amerikanen landelijke aangemoedigd om te stoppen met roken voor de dag op de derde donderdag van elk jaar in november, als onderdeel van de Great American Smokeout. Beginnend in de jaren 1980, provinciale en lokale overheden begonnen met roken te ontmoedigen door een verbod op het op de werkplek en restaurants en het vergroten van de belastingen op sigaretten. Volgens de Centers for Disease Control en Prevention (CDC), de doelstellingen van een anti-roken campagne moet jongeren voorkomen starten, bevorderen het stoppen met roken, het publiek over gezondheidskwesties in verband met roken, vaardigen de openbare orde die een impact hebben op de sociale hebben normen en doelpopulatie groepen met een grotere incidentie van roken.

Voorkom roken door jongeren

De meeste mensen die beginnen met roken doen dat als ze tieners, dus het is van cruciaal belang dat een antirookcampagne targets deze leeftijdsgroep. In 2006 heeft de CDC's National Youth Tobacco Survey meldde 25,6 procent van de middelbare scholieren in de Verenigde Staten op dit moment gebruik maken van een tabaksproduct, vooral sigaretten. Anti-rook boodschappen worden gecommuniceerd naar tieners via websites, reclamecampagnes, beroemdheden en educatieve programma's op school en in de gemeenschap. Een succesvolle campagne tegen het roken zullen tieners in het ontwikkelen van de boodschap te betrekken en bieden programma's gegeven door collega's.

Stoppen met roken

Een belangrijke doelstelling van een anti-roken campagne is om mensen die verslaafd zijn aan stoppen te helpen. Alle 50 landen hebben telefonische begeleiding om te helpen stoppen met roken. Zo heeft de federale overheid sponsors (800) -quit-Now, dat helpt rokers stel een datum om te stoppen en dan biedt begeleiding gedurende drie of meer follow-up gesprekken die 15 tot 40 minuten duren. Bevordering van in-persoon van het stoppen met roken programma's en het maken van programma's betaalbaar zijn ook belangrijke doelstellingen van een stoppen met roken campagne.

Bewustzijn over roken gezondheidsrisico's

Massamedia reclame effectief zijn in het verhogen van het bewustzijn over de gevaren van roken en secundaire rook. Over de gehele staat programma's moeten uitgebreide, duurzame en verantwoording afleggen. Gebruik Minnesota en New York als voorbeelden. Na deze staten stopgezet hun anti-roken campagnes in de media, de incidentie van roken onder de bevolking in die staten toegenomen.

Over de gehele staat Roken Controle Initiatieven

Veel staten zijn het aannemen van wetten die roken minder aanvaardbaar en minder betaalbaar te maken, zoals het rookverbod in openbare plaatsen en het verhogen van de omzetbelasting op sigaretten. Wet- en regelgeving kan ook sigaretten minder beschikbaar voor de jeugd door het verhogen van de straffen voor het verkopen van tabak aan minderjarigen.

Doelgroep Groepen

De grootste impact van een antirookcampagne zien, moet het culturele groepen te bereiken met een hogere procent van de rokers. Het gaat om het verzamelen van gegevens binnen de gemeenschappen en het ontwikkelen van cultureel passende berichten en programma's. Lokale afdelingen gezondheid en maatschappelijke organisaties moet de implementatie van interventies die sociale normen over roken be├»nvloeden co├Ârdineren.