Doe Skin Tags Grow Back?

Doe Skin Tags Grow Back?

Skin markeringen of acrochordons, goedaardig, vleeskleurige gezwellen die meestal optreden bij toegenomen gebieden van de huid, zoals de hals, onder de armen en borsten, in de lies en oogleden. Skin markeringen groeien vaak op een kleine steel (steel) en bereik van 2 mm tot 5 cm groot. Ze komen bij mensen met diabetes en de incidentie neemt toe met de leeftijd en zwangerschap. Volgens JA Neville en G. Yosipovitch in "Manual of Dermatologic Therapeutics," een studie van de huid tags is gebleken dat 80 procent werden in verband gebracht met het humaan papillomavirus.

Herhaling

Terwijl de huid tags zijn zelden kwaadaardig, kunt u ervoor kiezen deze verwijderd om cosmetische redenen te hebben of om irritatie te verminderen als ze in een gebied waar kleding of lichaamsdelen wrijven tegen hen. Everyday Health (Harvard Health Publications) schetst verschillende verwijdering procedures. Eenmaal goed verwijderd, de huid labels zelden terugkeren op dezelfde plaats, maar anderen misschien elders te ontwikkelen.

Scissor verwijderen

Skin tags zijn vaak erg klein, vooral op de hals en onder de armen en borsten; deze kan vaak worden afgeknipt met een steriele schaar. Een kleine dressing kan voldoende zijn om het bloeden te stoppen. Indien de laesie groter kunt u een plaatselijke verdoving ontvangen voordat verwijdering, en de arts kan cauterize of verbranden, het open gebied te verzegelen. Lichte littekens kunnen na verwijdering van grotere lesies blijven.

Ligatie

Kleine huid tags met stengels kunnen worden afgebonden met hechtmateriaal of koperdraad. Dit snijdt circulatie, zodat de huid tag sterft en uiteindelijk afvalt. Dit werkt goed met een zeer kleine huid-tags en laat weinig littekens maar is pijnlijk voor grotere letsels.

Cryochirurgie

Cryochirurgie ook met succes de huid tags verwijdert en kunnen worden gebruikt voor iets grotere laesies. U kan een plaatselijke verdoving krijgen voordat de procedure. De arts spuit de huid tag met vloeibare stikstof gedurende 30 seconden, wacht 2 tot 5 minuten en daarna weer sprays, soms herhalen van de procedure een derde keer. Cryochirurgie bevriest het weefsel, die sterft over ongeveer 24 uur en dan begint af te werpen. Het gebied geneest gewoonlijk volledig in 4-6 weken.

Curettage met Cauterisatie

De arts kan een speciale gebogen curette gebruiken om schep en / of weg te schrapen een huid tag. Dan, een electrodessication hulpmiddel cauterizes en sluit de open gebieden. Deze werkwijze is bijzonder bruikbaar voor meerdere laesies van verschillende grootte. Genezing gebeurt in twee tot vier weken. Currettage met cauterisatie wordt meestal gebruikt op gebieden van het lichaam die niet worden blootgesteld, omdat dit kan leiden tot littekenvorming.

Excisie

Zeer groot (2 cm tot 5 cm) de huid tags kan excisie nodig. De arts beheert een plaatselijke verdoving en snijdt weg de laesie met een scalpel en hechtingen de wond, waardoor een litteken na genezing is voltooid.

Waarschuwing

Je moet niet proberen om zelf te verwijderen huid labels vanwege het gevaar van infectie en bloeden. Ook als de huid tag is niet volledig verwijderd, kan terugkeren.