Dissociatieve symptomen van acute stress-stoornis

Acute stress-stoornis wordt veroorzaakt door een traumatische gebeurtenis waar en individu voelt hun eigen of een andere persoon in gevaar is van letsel of de dood. Symptomen zijn onder meer opdringerige gedachten van het evenement, toegenomen angst, slecht geheugen van het evenement, en in extreme gevallen, dissociatie.

Acute Stress Stoornis vs. PTSS

Acute Stress Stoornis is heel erg als post-traumatische stress-syndroom, met het grote verschil is de lengte van de stoornis. Per definitie, de symptomen van acute stressstoornis lossen binnen vier weken. Als de symptomen langer duren dan vier weken, wordt de diagnose veranderd in PTSS.

De dissociatieve Spectrum

Dissociatie is te vinden in vele psychische stoornissen. De meest zuivere voorbeeld is te vinden in dissociatieve identiteitsstoornis, waar een individu heeft twee of meer verschillende persoonlijkheden die verschillende functies in het leven van de persoon dienen. Een echte geval van dissociatieve identiteitsstoornis is zeer zeldzaam.

Onvermogen om gebeurtenissen Recall

Niet alle slachtoffers van traumatische gebeurtenissen ontwikkelen Acute Stress Stoornis. Die dat wel doen hebben vaak moeite herinnerend aan de details van het evenement. Een slachtoffer van een natuurramp, bijvoorbeeld, kan me niet herinneren hoe hij werd geƫvacueerd uit de scene.

Verstoringen in Time

Verliezen terugroepen van blokken van de tijd is een andere veel voorkomende uitkomst van Acute Stress Stoornis. Individuen zijn soms niet in staat om te herinneren hoe ze aankwamen op een bepaalde locatie, of hoe kwamen ze bij het dragen van een bepaalde outfit.

Depersonalisatie

Depersonalisatie verwijst naar de sensatie van het niet in het eigen lichaam. Mensen die lijden aan acute stress-stoornis te beschrijven vaak het gevoel alsof ze zijn zelf te kijken van buiten hun fysieke lichaam. Ze kunnen beschrijven gevoel robot, alsof ze op "automatische piloot."

Behandeling

Symptomen van acute stress-stoornis kan verdwijnen na verloop van tijd, Als de klachten blijven hangen, is psychotherapie die stress reductie oefeningen bevat vaak voorgeschreven. Een lichamelijk onderzoek uit te sluiten elke andere gezondheidsproblemen is ook een aanrader.